Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Bli inte lurad i julhandeln

Bli inte lurad i julhandeln

Vi vill i jultider bara varna för att förskottsbetala varor. Detta gäller både till privatpersoners annonser men även till fotofirmor.

Att förskottsbetala varor för att reservera dem är ett lätt sätt att bli lurad. Detta gäller både radannonser i Köp&Sälj men var även uppmärksam om det gäller fotobutiker.

Ta alltid reda på lite bakgrundsfakta innan du handlar och en enkel kontrollsak är att om du ringer en firma så skall de definitivt svara i telefonen. Firmor med boxadresser bör också innebära att du blir extra vaksam. Har firmorna dessutom väldigt bra priser men du inte känner igen dem så bör du verkligen dubbelkolla.







Publicerad 2008-12-08.
Fem snabba tips till att inte bli lurad
1. Sök på firmanamnet eller personens namn via google.
2. Sök på firmanamnet eller personens namn via vårt forum.
3. Ring upp firman eller personen på ett fast nummer.
4. Bli inte stressad av du vill göra ett snabbt klipp och låt inte firma eller personen stressa fram ett snabbt beslut typ "..jag har 10 andra som vill köpa produkten, men om du betalar nu så får du den.."
5. Betala inte i förskott

2 Kommentarer

Kirsi 2008-12-11 14:50  
Så sant så... och även väletablerade företag kan gå i konkurs i dessa tider.
Själv betalade jag en extern hårddisk med Visakort för att slippa postförskottsavgiften, efter några veckors väntan visade det sig att Datorbutiken.com (som existerat i 10 år och vi anlitat flertal gånger) hade gått i konkan.
Man kan ju reklamera kortköpet, men det är tveksamt om man får pengarna tillbaka... och hos konkursförvaltaren hamnar man sist i kön, bland oprioriterade fordringsägare...
Trist! Men alltid lär man sig nåt... antar jag.
:o) Kirsi
golfer 2008-12-21 14:22  
Hej

Jag tycker att du ska reklamera kortköpet om du har betalat typ med VISA,MA, AMEX. Du kan hävda till kortföretaget att du ej fått det du har beställt och varför ska du betala detta på din räkning.

Är det betalkort som dras mot ditt bankkonto är det värre. (tror jag)

/Petter
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS