Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Brittisk bildjournalist får unikt Nansenpris

Brittisk bildjournalist får unikt Nansenpris

Foto: Alixandra Fazzina.

Bildjournalisten Alixandra Fazzina blir den första fotografen att få ta emot utmärkelsen Nansen Refugee Award, för sitt hängivna arbete med att skildra konsekvenserna av våld och krig.

Nansen Refugee Award delas årligen ut till en individ eller organisation för att belöna dess arbete för världens flyktingar.

I år går priset för första gången till en fotograf. Den brittiska bildjournalisten Alixandra Fazzina får utmärkelsen med motiveringen att hon verkat som en orädd medmänniska och genom sitt fotografiska arbete har uppmärksammat och skildrat flyktingars situationer. Hennes talang och förmåga att gå till botten med varje berättelse gör henne till en exemplarisk förmedlare av världens mest utsatta människor.

Alixandra Fazzina säger att beskedet om vinsten i Nansen-priset har lämnat henne överväldigad och mycket glad över den bekräftelse utmärkelsen innebär för hennes fotografiska arbete. Förutom äran kommer hon att få ta emot 100.000 dollar under en prisceremoni den 5 oktober i Genève, Schweiz.

Läs mer om utmärkelsen Nansen Refugee Award här.

Källa: Voa News.



Publicerad 2010-07-16.





3 Kommentarer

Majkol 2010-07-16 09:01  
Vad underbart om någon fotograf hade fått ett pris för att ha skildrat fred och försoning någon gång.
Har inget emot Alixandra Fazzina men det verkar som om det bara är bilder om våld o krig som når ut.
zingiber 2010-07-16 13:52  
"...får unikt Nonsenspris"?!
det är nog dax för mig att putsa glasen lite... ;)
marcusius 2010-07-16 22:13  
Håller med Mikael men tycker det är underbart att se någon prisas för att dedikera sig att återberätta en verklighet som vi andra oftast vill försöka ignorera! Även de tragiska bitarna behöver ju uppmärksamhet om vi ska kunna arbeta oss ifrån det! Dessutom är ju bilderna väldigt bra!

Merläsning

ANNONS