Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Danderyd under lupp i ny bildserie

Danderyd under lupp i ny bildserie


Danderyd är en av Stockholmsområdets rikaste kommuner, och är också den kommun som klarat sig bäst i Fokus årliga rankning. Johann Selles blev nyfiken på vad som dolde sig bakom de goda siffrorna.

Fokus ranking beror på en rad olika faktorer som till exempel självmordssiffror, skattesats, arbetslöshet, nettoförmögenhet, skilsmässor och så vidare. Och för trejde året i rad så placerade sig alltså Danderyds kommun högst på listan.

Det var en gång i Danderyd. Så heter Johann Selles bildserie som just nu kan beskådas på Outoffocusmag. Bilderna visas just nu även på Galleri Kontrast i Stockholm, för den som hellre vill se dem i print.

Se bilderna här.

Publicerad 2009-02-03.

7 Kommentarer

Johan Pihl 2009-02-03 15:13  
Tack för tipset. En jättefin bildserie!
Galtar 2009-02-03 21:05  
sicken skit!
afflaf 2009-02-04 13:01  
Måste hålla med Johan, förstår inte hur någon kan ställa ut sånna här bilder.
Benganbus 2009-02-04 14:48  
Jag tor att en sådan här bildserie skall ha text till bilderna...
Och vad gäller bilderna...tja..
Elle så förstår jag dom inte! :)
/B
bengt-re 2009-02-05 00:51  
Bra serie!

Och nej, ingen text såklart - bilderna berättar en historia utan extra hjälp....
Lars Nordström 2009-02-06 16:25  
Jag grunnar över vad bilderna förmedlar. En slags instängd borgerlighet. Jolmigt blekt och korrekt som hämtat från Thatchers Storbrittanien på 80-talet. Tänka sig att det är ur dessa kretsar det ekonomiska och kanske också styrande kapitalet hämtas! Det är lika absurt som humoristiskt. Och bra att det lyfts fram. Kanske en smula fördomsfullt även från min sida. Förhoppningsvis leder den nuvarande sk krisen till att nya värderingar etableras. Men att ställa sig mot excessiv rikedom och vulgarism är inte det samma som att ogilla det klassiska kulturarvet. Det handlar om att inkorporera det och göra det till sitt även om man inte är född med guldsked i mun.
"Proletärer i alla länder förenen Eder!"
Sara Ljunggren 2009-02-10 10:17  
Hmm. inte jätteimponerad faktiskt. Vare sig fototekniskt eller berättartekniskt. Lite för vinklat mot "överklass"-hållet och sammantaget väldigt tråkigt. Men jag kanske inte förstår...
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS