Artiklar > De samarbetar för en bättre bildbransch

De samarbetar för en bättre bildbransch

Lisa Engström. Foto: Märta Thisner

 

Två organisationer startar rådgivning.

En mer hållbar avtalsmarknad inom bild och formbranschen - det strävar Svenska Fotografers Förbund (SFF) och Svenska Tecknare (ST) efter. De har skapat en gemensam arvodesrådgivning som leds av illustratörs- och fotografagenten Lisa Engström.   

Ensam är inte stark. Genom att vi satsar gemensamt bidrar vi till en starkare bildmarknad”, säger Paulina Holmgren ordförande på Svenska Fotografers Förbund.

En bransch med rimliga arvoden, schyssta villkor och hållbara överenskommelser som både kreatörer och beställare vinner på i längden”, säger Josefine Engström, ordförande på Svenska Tecknare i samma pressmeddelande.

Rådgivningen startade i september och är öppen för alla bildskapare. Även uppdragsgivare kan kontakta rådgivningen för frågor om prissättning och marknadsvillkor. 

Rådgivaren Lisa Engström var med grundade agenturen Form Nation och har representerat fotografer och illustratörer sedan 2008.

Jag ser fram emot att få vara ett bollplank och en medspelare så att kreatören inte känner sig ensam gentemot uppdragsgivaren. Jag hoppas även få vara med tidigt i processen – redan när priset förhandlas, och genom det vara med och påverka bildens värde”, säger Lisa Engström. Publicerad 2020-09-25. Läst av 1638 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Merläsning