Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Dokumentera en dag för omvärlden

Dokumentera en dag för omvärlden

Snart är det dags för gammal och ung att plocka upp en kamera och ta tre bilder av sin vardag. Den 15 maj är det åter dags för fotoprojektet En dag i världen.


Från en dag i Sverige till En dag i världen. Det nationella projektet som drog igång 2003 har vuxit rejält. Det började med att initiativtagaren Jeppe Wikström ville få en så heltäckande bild av livet på jorden som möjligt.
– Det har gjorts en del stora dokumentationsprojekt genom åren, men det är oftast för lite information om bilderna, vem bilderna föreställer och så vidare, sa Jeppe Wikström i en intervju med Fotosidan förra året.

Alla med en kamera är välkomna att bidra med upp till tio fotografier. Bilderna kommer att vara tillgängliga på internet och ett urval kommer att publiceras i boken A day in the world under oktober 2012. Varje bild som skickas in kommer att bevaras för framtiden.

Organisationen bakom projektet, Expressions of Humankind foundation, lovar fotograferna att bilderna inte kommer att användas kommersiellt och alltid behandlas med omsorg. När en bild väljs ut att publiceras i boken kommer fotografen att bli kontaktad på förhand.

Snabba fakta
När: 15 maj 2012
Deadline: Bilderna kan laddas upp mellan den 15 - 22 maj 2012.
Antal: Du är välkommen att bidra med max tio fotografier.
Bildrättigheterna: Fotografen behåller sina bildrättigheter men tillåter organisationen Expressions of Humankind foundation att publicera bilderna på webbplatsen aday.org, att publicera bilderna i samband med redaktionell bevakning av projektet, att – frivilligt – medverka i boken A day in the world samt att tillåta organisationen att donera bilderna till viktiga historiska institutioner för bevarande av bilderna för framtiden.
Läs mer: www.aday.org



Publicerad 2012-04-24.

4 Kommentarer

JanKw 2012-04-25 11:58  
Fantastisk idé. 2003 hade jag planerat en speciell sak, men den blev inställd. Så där stod jag utan idéer. Nu tror jag det får bli mitt eget vardagsliv. Som reservprojekt i alla fall. 15 maj är en tisdag.
Tänk en webbsida med tusentals bilder från hela världen samma dag!
PackeL 2012-04-25 14:29
Aldrig fel att ha idéer om vad man vill ha med, men är inte att arrangera något speciellt för denna dag att ta steget utanför projektets syfte? Som jag tolkar projektet iaf så ska väl bilderna tolka det dagliga livet ur dina ögonen och inte en arrangerad situation? Jag vet inte, jag kanske har fel :)

Ska bli intressant hur som helst!
JanKw 2012-04-25 18:00
Jag skulle inte drömma om att arrangera. Det betyder inte att man inte får gå till ett sammanhang där det händer något intressant. Jag måste inte stanna i mitt kök, även om jag är världsmästare på att fotografera just där.
Idéer måste man ha. En aning om vad man ska rikta kameran mot. Vara beredd när det händer något.
Det jag planerade 2003 var just något sådant: En idrottsdag i en skola med funktionshindrade barn. Men den blev inställd.
PackeL 2012-04-25 19:56
Ah, då missförstod jag dig, sorry :)
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS