Annons
Artiklar > Fotografer demonstrerar i London

Fotografer demonstrerar i London

Lördagen den 23 januari bjuds alla Londonbaserade fotografer in till en demonstration för att försvara gatufotografin. Bakom initiativet står "I’m a Photographer, Not a Terrorist!" (PHNAT).

PHNAT tycker att det är dags för fotografer att försvara sina rättigheter till att få fotografera på allmänna platser, något som har blivit mindre och mindre självklart. En rad händelser under den sista tiden har fått PHNAT att känna att terroristlagarna har börjat vändas mot fotograferna, och att det nu är dags att göra något.

Det väntas komma över tusen deltagare till demonstrationen lördagen den 23 januari på Trafalgar Square.

Här kan du läsa mer om PHNAT.

Källa: Photography Bay.

Publicerad 2010-01-21.

5 Kommentarer

pettisson 2010-01-22 12:43  
Berättelserna på sidan där var intressanta att läsa. Det är en bra skum lag det där som dom har. :/
benkar 2010-01-22 19:32  
Tiderna förändras, backar vi klockan 25-30 år så fick man inte fotografera ens ett tåg i "Öst", att ta bilder på någon sorts infrastruktur, även "civil", var strängeligen förbjudet, gjorde någon så, tog det inte många minuter innan fotografen blev anhållen.

På den tiden skrockade man i väst: -"Aj, aj, aj, ingen frihet där i öst, ALLT övervakas, SÅ kan det ju inte få vara... Se på oss i väst, här har vi FRIHET!"

Men, nu går USA och England i spetsen för övervakning, restriktioner, ser spöken överallt, en fotograf är genast en potintiell terrorist (ungefär som öst tänkte att en fotograf är en potentiell spion) och är inte det minsta bättre än gamla öst...

Hoppas att det hela kan få ett slut, innan vi i "väst" ser oss själva leva i ett övervaknings och förbuds -samhälle, som kommer vara sju resor värre än vad man lyckades med i öst 25-30 år sedan.... :-O

/B
Tell 2010-01-23 11:39  
Fy fan vad jag hatar alla dom där paranoida länderna. Dom säger att dom vinner kriget mot "terroristerna", men med tanke på alla antiterroristlagar så skulle jag säga att dom förlorade för länge länge sen.
Det räcker ju med att al-qaida gör en liten video en gång om året där dom gör nåt random hot för att USA o halva europa ska hitta på tio till lagar som "skyddar" befolkningen på mot dom elaka gubbarna i skägg.
Magnus Brusquini Calmervik 2010-01-24 11:33  
+1 till Gustav, jag kan bara hålla med. Man behöver ju inte ens ha livlig fantasi för att begripa att terrorist-argumentet är en skenmanöver för att hålla koll på den egna befolkningen.
Gården 2010-01-25 12:48  
En terrorist ställer sig knappast på ett ställe mitt i en storstad med stativ, systemkamera mm för att ta några bilder.
Mer troligt att de använder mobilen eller en kompaktkamera.
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS