Annons
Artiklar > Gamleby och Studium blir yrkeshögskolor

Gamleby och Studium blir yrkeshögskolor

Yrkeshögskolemyndigheten (YH) har beslutat att ge 297 högskolor statsbidrag för att bedriva YH-utbildning av 851 inkomna ansökningar. Bland dessa finns Gamleby och Studium.

Två av de 297 lyckligt utvalda har fotografisk inriktning - Gamleby folkhögskola och Fotoskolan i Göteborg/KY-Akademin. Dessa utbildningar kommer att få fortsatt statsbidrag för att bedriva yrkesfotoutbildningar under kommande år, skriver SFF.

Såhär glada blev Fotoskolan i Gamleby av beskedet:

"Vi fick tillståndet för Yrkeshögskola för hösten 2010! Det var en stor sten som föll från mångas axlar. Yrkeshögskola innebär att vi uppgraderar utbildningen, ändrar en del i kursplanen och inför spetskompetens under 12 veckor i slutet av den 2-åriga utbildningen.Vi kommer att utbilda i Reklam & Magasin som vanligt men också 3D/CGI Computer Generated Imagery. Tekniken innebär skapandet av bilder helt i dator med utgångspunkt från en CAD ritning eller liknande. Vi är väldigt, väldigt glada här på Fotoskolan i Gamleby.", går det att läsa på hemsidan.

Läs mer om YH-myndighetens beslut här.

Publicerad 2010-01-29.

3 Kommentarer

Martin.s 2010-01-29 09:15  
Ja Daniel, det gör det tydligen! Även om den hunnit lägga ned.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS