Artiklar > John Hellström vinner prestigefylld tävling i USA

John Hellström vinner prestigefylld tävling i USA

Bild: John Hellström

 Bild: John Hellström

Poolbild från bröllop gav John Hellström återigen pris.

John Hellström vann SM i fotografi 2020 med sin drönarbild från ett bröllop.

Nu har bilden "Pool of love" prisats igen -  i en av världens största och mest prestigefyllda fototävling för professionella porträtt och bröllopsfotografer, som arrangeras av Wedding & Portrait Photographers International (WPPI).

Jag såg de långa skuggorna från staketet, det varma gula solljuset och den motsatta blå färgen i poolen som fin kontrast. Bilden togs precis när brudparet gick mellan skuggorna i staketet. I det ögonblicket  pekade parets egna skuggor snett ner mot poolräcket som i sin tur bildade ett hjärta av sin egen skugga. Jag döpte bilden till ”Pool of Love”, då den påminner mig om sommar, värme och kärlek. Några saker som saknas i dagen kalla pandemi. Pool of Love vann tidigare även SM guld i bröllopsfotografering, samt Årets Bild. Det är roligt att se att det även räcker till att vinna på högsta internationella nivå”, säger John Hellström i ett mail. 

I en tidigare intervju med Fotosidan svarar John på frågan om man egentligen kan tävla i fotografi:

Det finns olika läger, en del känner sig underlägsna när de tittar på andras bilder, och känner sig sämre. Medan andra blir inspirerade av att se andras fantastiska bilder. För många är den naturliga instinkten är att gå i försvarsställning om någon bedömer ens bilder. Men funderar man på det så har experterna väldigt ofta rätt. De ser saker en själv inte sett.”

John Hellström har vunnit flera priser tidigare, både guld och silver i SM fotografi och en del internationella tävlingar.Publicerad 2021-02-16. Läst av 1701 personer.

Bli först att kommentera

Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Merläsning

ANNONS