Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Nikon öppnar onlinebutik i Sverige

Nikon öppnar onlinebutik i Sverige

pressmeddelande från Nikon


Nikon öppnar en ny kanal för att nå ut med hela sin produktbredd i Sverige. Som ett komplement till de traditionella återförsäljarna lanseras nu Nikonstore.se, en nätbutik som ger kunderna tillgång till hela Nikons sortiment från kameror och tillbehör, till kikare och kikarsikten.

– Satsningen på en egen nätbutik svarar egentligen mot två behov, säger Gösta Tyrefors, General Manager på Nikon Nordic AB. Dels är det viktigt för oss att våra kunder enkelt kan handla alla de produkter vi har i vårt sortiment, inte bara kamerorna. Dels är Sverige en unik marknad såtillvida att näthandeln står för en stor andel av den totala kameraförsäljningen. Givet de förutsättningarna ser vi det som en självklarhet att kunderna även skall kunna handla direkt av oss.

Nikonstore.se öppnar för handel redan nu i veckan, premiär blir det på torsdagen 16 november.

– Syftet med Nikonstore.se är inte att priskonkurrera med övriga återförsäljare, däremot kommer vi att sikta på att erbjuda mervärde – i form av värdepaket., säger Gösta Tyrefors. Samtidigt intensifierar vi arbetet med att förbättra servicen mot våra auktoriserade återförsäljare, Nikonspecialisterna.

Sverige är första marknaden i världen där NikonStore konceptet testas och sortimentet kommer endast att vara tillgängligt för svenska kunder.

Publicerad 2006-11-16.

11 Kommentarer

Brasknarr 2006-11-16 14:26  
Kul, som nikonist kommer jag garanterat titta in titt som tätt, men knappast köpa ngt. Priserna var i överkant. Det stämmer alltså att de inte försöker priskonkurrera!

Undrar hur detta kommer att påverka deras tidigare ökända leveransbekymmer?
bassa 2006-11-16 19:27  
Handla enkelt?. Inte bara kameror ,säger Gösta Tyrefors. Objektiven finns ju numera bara på bild
Enkelt att betala ,Men sen.Vänta! Vänta! Tills Sigma har Tillverkat likartat ,men billigare
bassa 2006-11-16 19:53  
Enkelt att handla alla produkter vi har i vårt sortiment,lär nog bli lika enkelt som tidigare. omöjligt!.Jag är rädd att det kommer att likna en
skum postorderfirma
Mikael Ackelman 2006-11-16 20:48  
Kul idé! Dessutom något som en snygg sida med bra bilder. Självklart att Nikon själva inte kan priskonkurrera så tycker det också är ok. Mycket gnäll kring Nikons leveranssvårigheter för vissa nya produkter. Själv tycker jag att det är kul att de släpper dem så snart som möjligt och att det finns en bra efterfrågan. Efter över 20 år med Nikonkameror har jag själv bara drabbats av leveranssvårigheter en gång (D200 så jag köpte en D2x istället - något jag faktiskt är glad för idag...). Och...efter att ha provat och ägt ett par av de mest omskrutna Sigmaobjektivet vilka sedan bytts mot Nikon d:o kan jag konstatera att det finns fog för prisskillnaden i varje detalj, ibland konstigt att det inte skiljer mer i pris!

Så till kärnan - kommer jag att handla i Nikonstore? Vet inte... Men det skulle vara skönt om andra onlinebutiker lärde lite av utformningen av sidan. Snyggt och smidigt!
Lars Broman 2006-11-16 21:15  
Det enda som det verkar finnas fullt sortiment av är kikare.
I övrigt var det minst sagt torftigt.
Det blir nästan ett löjets skimmer över det hela att öppna en webshop och inte ha några varor att sölja.
Micha Persson 2006-11-16 22:30  
Jag tycker att det är en pigg idé. Nikon verkar ju ha haft klara svårigheter att verkligen få ut produkter på marknaden, och inte bara "tunga" grejor som hus och objektiv, utan alla de där små tillbehören... Om de själva lyckas lagerhålla åtminstonde dem så kan det nog bli ett lyft. Men de får nog se över sin prispolitik, annars kommer ingen handla något där! Inte fanken betalar man t.ex. 4700 för en SB-800 på nätet när man kan handla den i en riktig, och riktigt trevlig butik, som Schönherrs för 3900...

/Micha
bassa 2006-11-17 00:26  
Nikon borde använda sina resurser till
Tunga foto butiker ex Schönherrs foto .
bassa 2006-11-17 00:41  
Panasonic!,Sony.! Nytänkande full fart.! Vad händer om fem år?
Loppmarknanden: nikonkamera säljes utan objektiv
bassa 2006-11-17 01:18  
Ett företag med värdens bästa produkter. Berättar och Berättar,likt en dröm,men akta dig för att vakna,man blir bara ledsen ,det var bara en dröm
det du drömde om,det dom talade om finns inte i verkligheten
Kodiak 2006-11-19 09:38  
Ideén tycker jag är bra men varför ska man betala 10990 kr för en D80 på nikonstore.se när man kan köpa en för 9750 kr på cyberphoto.se. Är det inte priskonkurrensen som är det fina med näthandel? Visst finns det visa nätbutiker som bör undvikas men i jämförelse cyberphoto och nikonstore så står cyberphoto minst lika högt, förmodligen högre tack vare sitt goda (välförtjänta) rykte
C20D 2006-11-26 15:16  
Brilliant,när Nikon sedan ett par år tillbaka och i synnerhet efter releasen av D200 och 18-200VR har haft leveransproblem utan motstycke vilket tycks gälla worldwide så väljer man att starta en distributionskanal till!!! vore det inte bättre att se till att de butiker som är återförsäljare får leverat i tid innan man hittar på fler sätt att sälja bristvaror??Bra reklam med lagersaldon i webshoppen...det är lika tomt där som i butikerna fast annars vore det en ännu större skandal!
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS