Annons
Artiklar > Nordiska fotofestivaler satsar på ung nordisk fotografi

Nordiska fotofestivaler satsar på ung nordisk fotografi

En grupp nordiska fotofestivaler har under namnet Nordic Photo Festivals fått drygt 250 000 kronor av Nordisk Kulturfond för att underlätta utbyte mellan unga nordiska fotokonstnärer.

I Nordic Photo Festivals ingår Backlight Photo Festival i Tampere i Finland, Nordic Light Festival i Kristiansund i Norge, Helsinki Open Photo festival i Finland, Landskrona Foto Festival i Sverige samt magasinet Katalog i Danmark.

Projektet innehåller delprojekt med trainee-program för unga konstnärer med curatorsinriktning, workshops där unga fotografer arbetar fram en utställning tillsammans med erfarna internationellt etablerade konstnärer samt möjlighet för ett större antal unga fotografer delta i Portfolio Reviews utan att begränsas av egna kostnader. Huvuddelen av projektet kommer att genomföras under 2017 och traineeprogrammet kommer pågå 2017 – 2018.Publicerad 2016-12-15.

2 Kommentarer

Alf-Magnus 2016-12-15 19:36  
Spännande och förhoppningsvis leder det till en bra mättare på var Nordisk och Svensk ung fotografi står i dag. Hoppas att det blir någon form av uppföljning till Nordic now! som var ett projekt mellan tre nordiska tidskrifter för fotobaserad bild och Nordiska rådet 2013, dok ingen medverkan av en Svensk tidskrift.

PS pressrelisen från Landskrona Foto

Merläsning

ANNONS