Annons
Artiklar > Nu kan du dra av parkeringen i Stockholm

Nu kan du dra av parkeringen i Stockholm

Från och med den 14 januari i år har Regeringsrätten beslutat att alla P-avgifter i Stockholms stad ska bli belagda med moms. För den frilansande fotografen blir avgifterna avdragsgilla.

Tidigare har bara privata parkeringsbolag tagit ut moms på parkeringsavgifterna, men nu gäller detsamma alltså för parkering som sköts av Stockholm stad. För den frilansande fotografen med egen bil kan det alltså göra ganska stor skillnad parkeringsavgifterna blir momspliktiga - och avdragsgilla.

De nya reglerna gäller retroaktivt, ett år tillbaka, från den 1 januari 2009. På fredag den 12 februari ska inbetalning av debiterad F- eller SA-skatt för januari 2009 vara bokförd på Skatteverkets konto för att undvika kostnadsränta. I dag återstår det alltså precis fyra dagar för att räkna in momsen på parkeringsavgifter betalda till Stockholm stad under 2009.

Till Stockholm stads sida om parkering.

Källa: SFF.

Publicerad 2010-02-08.

2 Kommentarer

larsten 2010-02-09 10:24  
Sverige finns även utanför Stockholm!!!

Det är Regeringsrätten som beslutat att P-avgiften i SAMTLIGA svenska kommuner skall ses som MOMSpliktig. Därför är detta inte bara Stockholm akutellt för Stockholm utan hela landet!

Vänligen fundera över ifall nyheten är lokal eller rikstäckande innan ni publicerar. Detta är viktigt ifall ni vill se Fotosidan som en lokal eller rikstäckande mötesplats.

Lars
Ants 2010-02-15 12:22  
Har också alltid undrat varför vissa butiker som säljer SL-biljeter inkluderar moms i sitt kvitto när Pressbyrån inte gör det på samma summa..
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS