Artiklar > Nu kommer Polaroidfilmen tillbaks till Sverige

Nu kommer Polaroidfilmen tillbaks till Sverige

Bilder från Exponera's hemsida.
Exponera i Malmö kan nu stoltsera med att sälja en nydesignad polaroidkamera och försäljning av den klassiska 600-filmen i ny förpackning.

Efter att Polaroid lade ner tillverkningen av sin direktbildsfilm, så tog intressegruppen "The Impossible Project" över stafettpinnen och bestämde sig för att försöka återuppliva polaroidfilmen.

Här kan du friska upp minnet och läsa om vad Fotosidan tidigare har skrivit om The Impossible Project:
Vill väcka liv i Polaroidfilmen.
Den älskade Polaroiden kommer tillbaks.

Nu kommer ännu fler glada nyheter. Exponera i Malmö har börjat sälja ett kit med polaroidkamera och film, samt den eftertraktade 600-filmen i ny designad förpackning. Pris för kamerakit, 1 650 kronor, samt 10-pack med film, 220 kronor.

Länk till Exponera’s hemsida.

Publicerad 2010-01-29. Läst av 12481 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2010-01-29 20:14   paco
Men herregud! Hur svårt är det att förstå? Detta är inte nytillverkad 600-film. Det är bara den gamla filmen i en nytillverkad paketering, designad av Paul Giambarba, som gjorde de klassiska regnbågspaketen åt Polaroid. Allt i regi av Impossible/Polapremium, som äger restlagret av den gamla Polaroidfilmen.

Nya filmer har överhuvudtaget inte visats än, speciellt inte färgfilm som 600:an är. Den första nya filmen från Impossible annonseras den 22. februari, då de ska ha presskonferens i New York. Det blir en svartvit integralfilm (som 600). Färgfilmen ligger antagligen minst 6 månader fram i tiden.

Tror ni inte att det hade varit lite mer liv i luckan om ny film redan släppts? Jag och säkert en miljon andra följer minsta steg som TIP gör.
2010-01-30 02:50   jotemaster
Jonne:
Håller med. Jag själv köper film från Polapremium och hoppade högt när jag såg rubriken. Men efter att ha läst artikeln insåg jag att det här paketet är ju detsamma som sålts på Polapremium i åratal. Hoppas dock att det skapas lite fuzz kring detta hos alla Polaroidägere nu...
2010-01-30 10:51   paco
Ja, det verkar inte gå fram att negativlagret för dessa filmer är slut sen länge och nån ny _äkta_ Polaroidfilm blir det aldrig mer. Fabriken i Mexiko som tillverkade negativen, till t.ex. 600, revs redan 2004. Polaroid gjorde ett lager för tio år innan de rev fabriken, men filmerna sålde mycket snabbare än tänkt.

Det är ju det som Impossible sysslat med nu i drygt ett år, att uppfinna filmen igen. Nya kemikalier, negativ och positiv. Miljökraven är lite hårdare idag än vad de var på 70-talet. Om det blir nån färgfilm återstår att se. Den svartvita filmen har bara fyra lager av kemikalier som ska fungera exakt. Färgfilmen har 17 lager.
2010-01-30 11:57   Hans Andersson
har letat efter en kamera som kan ta 600 ett tag nu men priserna på dom har minst sagt skenat iväg nu.

men ni som har beställt från polapremium, hur har det funkat?
2010-01-30 12:51   paco
Hans, polapremium funkar bra. Det enda jag stör mig på är att de skickar alltid med kurir. Hade de skickat med vanlig postgång hade det blivit billigare.

De enklare kamerorna ska man inte betala för mycket för, alltså de med genomsiktssökare. Är det en SLR680 eller SX-70 (spegelreflexer) så är det bara att inse att priserna har nu börjat skena iväg. Polapremium har SX-70 med garanti, men den kostar en del.

Merläsning


Lastolite HaloCompact