Annons
Artiklar > Ny SVT-serie filmad med Canon 7D

Ny SVT-serie filmad med Canon 7D

Foto: www.svt.se.

Den 14 juni är det premiär för ”Ingen bor i skogen” på SVT. Det blir den första svenska tv-serien som filmats med systemkameror – närmare bestämt tre stycken Canon 7D.

Filmteamet valde mellan att hyra tre Red-kameror i två dagar eller att kunna köpa loss tre stycken Canon 7D. Valet var lätt och föll på det sistnämnda.

– Det är alltid en kombination av det konstnärliga och hur stor budgeten är. Vi ville filma med tre kameror samtidigt och då var det här mycket billigare, säger Petrus Sjövik, chefsfotograf vid inspelningen av ”Ingen bor i skogen”.

Han menar också att det har blivit på tapeten att göra filmer med systemkameror.
– Det går en trend i det här nu. Om fem år kommer man kunna se att det här är gjort 2010. Det syns på vilken kamera som använts. Precis som det syntes när VHS användes.

Nästa vecka är det som sagt premiär för tv-serien på SVT, men redan nu kan du se lite filmklipp och läsa mer om filmkaraktärerna på SVT:s hemsida.

Källa: Metro.



Publicerad 2010-06-11.

6 Kommentarer

Xoffis 2010-06-12 18:40  
Hur gör man för att fokusera? det är det som får mig att inte använda funktionen, för det e svårt å få fokus när man rör sig...
bengt-re 2010-06-12 19:12  
Och varför kommentera? Återigen - det är lika intressant som att säga att man använde bosch skruvdragre när man renoverade gröna lund - jaha?!

Att de talar om att de använder undermåliga verktyg innebär bara en stämpel av skräptv - ungefär som det urdåligt filmade trädgårdfredag, ja just det - det var också filmat av glada amatörer med DSLR och det blev totalt osebart på grund av amatörmässig filmning.
eyescan 2010-06-14 22:36  
Ja ha du Bengt Rehnström. Tycker nog att du borde kolla dina fakta innan du kastar ur dig sån skit! Att du inte gillar hur trädgårdsfredag ser ut får stå för dig, men att sen säga att det plåtats med DSLR det är helt falskt. Själv tycker jag det ser fantastiskt ut med det korta skärpedjupet, de sköna färgerna och smidiga åkningar, men de är inte plåtade med DSLR vill jag bara klar göra.
/Niklas
Num Vistbacka 2010-06-15 18:24  
Till Anders Wiklund:
Kanske för att Nikon är begränsad till endast 5 minuter inspelningstid på högupplösning och bara 20 minuter på låg upplösning.

I och för sig behövs det sällan så långa klipp när man spelar int en tv-serie, men ifall om.

Dessutom är filmkvaliteten bättre på Canon. (tycker jag personligen iaf.)
SvenJonsson 2010-11-17 17:14  
@Bengt:

Nu må jag vara ljudtekniker men jag har jobbat på flera produktioner med just 7D och för priset är det helt fantastisk bildkvalité. Vet man om begränsningarna så går den utmärkt att använda till både kortfilm, TV och reklam och smidigheten gör att det går att göra massor av skott enklare (som t.ex. billiga åkningar med radiostyrd helikopter som ser väldigt bra och "dyra" ut). Valet står ju vanligtvis inte mellan RED och 7D heller, men på alla produktioner jag varit med på genom åren väljer man förstås att ha tid att göra en bra och intressant slutprodukt före att göra något som måste slutföras på ingen tid alls på grund av materialhyran.
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS