Annons
Artiklar > Nya tider när Fotohörnan byter namn till Swefo

Nya tider när Fotohörnan byter namn till Swefo

Swefo-killarna från vänster: Cristian Castro, Janne Åström, Lars Norrman, Hans Holmgren, Torbjörn Holm. Foto: Per Landfors.
Det nya året innebär en rad förändringar för Fotohörnan - som nu byter namn till Swefo och satsar på ett fotohus i Umeå med bland annat fysisk fotobutik, webbutik och fotokurser.

- Fotohörnan-Swefo är en liten, utsatt aktör som väljer att satsa fullt ut för framtiden. Det blir stora förändringar för ett litet företag, säger Torbjörn Holm.

På Brogatan 5 i Umeå skapas ett nytt fotohus när Swefo går samman med Fotohörnan. Den första våningen i nya Swefo-huset inryms den nya butiken, lager och en ny webbutik.

På andra våningen finns kontor för yrkesfoto och ekonomi, studio för uthyrning samt konferensutrymmen. Labbet flyttar i februari och förstärks med en storformatssskrivare.

Satsningen gör Swefo trots rådande konjunktur och konkurrens. Målsättningen är att ge besökaren en upplevelse i fototeknik och en hög kunskapsnivå utan att det kostar mer än hos en stormarknad eller webbhandel.

- I våras kom vi till ett vägskäl och hade egentligen tre val, att sälja, lägga ned eller satsa. Vi valde att satsa, säger delägaren Hans Holmgren till lokaltidningen V-K.

Swefo kommer också att satsa på fotokurser i allt från arkitektur- till modellfotografering. Med alla nya satsningar hoppas Swefo nå en omsättning över 20 miljoner, jämfört med nuvarande 16 till 18 miljoner om året.

Fotosidan följer upp nyheterna mer framöver. Tills dess, kika gärna in på hemsidan.

Publicerad 2010-02-05.



3 Kommentarer

Robert_Vallentuna 2010-02-05 08:52  
Kul att någon vill satsa i denna bransch och med rådande konjukturer.

Grattis till en mycket snygg butik och stort lycka till!
Jonas Westling 2010-02-08 20:48  
Jag tycker att det är ett kul initativ!
Har varit in där och handlat i deras gamla butik, verkar bli ett riktigt lyft!
Jag är klart intresserad av fotokurser!
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS