Annons
Artiklar > Photo-Eye listar årets bästa fotoböcker

Photo-Eye listar årets bästa fotoböcker

Varje år listar Photo-Eye en summering med favoriter av utgivna fotoböcker under det gångna året. Bland 2011-års fotoböcker hittar vi bland annat de svenska fotograferna Hanna Liden och Nils Petter Löfstedt.

Gatukonstprojektet Piren utspelade sig i Malmö under 2009. Fotografen Nils Petter Löfstedt och konstnären Erik Vestman arbetade i sex månader med att omvandla ett kryputrymme under en pir till ett hemligt vardagsrum. Nils Petter fotograferade under resans gång, något som utmynnade i en utställning på Fotografiska under 2011 och boken "The Pier".

Photo-Eye har listat "The Pier" som en av de mest spännande fotoböckerna under 2011. En annan svensk fotograf som är med på listan är New York-baserade Hanna Liden, som med sin bok "Out of my mind... Back in five minutes" har kombinerat en fotografisk dagboksdokumentation med konstinstallationer.
Läs mer om boken här.

Hela listan: The best books of 2011.




Publicerad 2012-01-02.

1 Kommentarer

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS