Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Planerna på Fotografiskt Center i Malmö skrotade

Planerna på Fotografiskt Center i Malmö skrotade

(Videon kan fn ej hämtas från en extern källa https://www.vimeo.com/api/oembed.json?url=https%3A%2F%2Fvimeo.com%2F95958521&maxwidth=960&maxheight=600&format=json - prova igen om en stund)

Under fem år har idén att Malmö ska få en motsvarighet till Fotografiska i Stockholm levt. Men nu kastar initiativtagaren Adam Haglund in handduken.

Planen var att bygga om ett gammalt magasin i Malmö från 1919 som stått tomt i 30 år till ett fotografiskt centrum med fotoutställningar i världsklass, bokshop, fotoaffär, konferensdel och restaurang. En del av byggnaden skulle kunna hyras ut till personer som arbetar inom bildområdet med foto, video eller reklam.

Den tilltänkta byggnaden, Magasin M1, ligger 700 meter från centralstationen. Efter en tid framkom det att magasinet inte skulle bli tillgängligt på grund av kommunens ständigt ändrade planer. Istället fann Adam Haglund andra lokaler i Varvsstaden.

Det gick trögt att genomdriva projektet och som en sista åtgärd anställdes en projektledare i somras, men det var för sent.

– Jag tror inte det var något fel på idén eller ambitionerna. Men vi saknade erfarenhet av att driva sådana här långa processer, i en ofta väldigt byråkratisk miljö, säger initiativtagaren Adam Haglund och fortsätter:

– Och om jag skulle gjort något annorlunda från start så hade det nog varit att hitta en person som kunde jobba med projektet minst på halvtid. Men eftersom vi bara jobbade med projektet på strötimmar, lite då och då, tappade vi tempo. Projektet blev ett stort dåligt samvete, som vi aldrig riktigt fick ordning på. Det fanns så mycket vi skulle kunnat göra, men vi mäktade inte med det.



Publicerad 2019-09-10.

4 Kommentarer

Alf-Magnus 2019-09-10 21:46  
Tur för Malmö
snap01 2019-09-15 12:14
Varför det?
Alf-Magnus 2019-09-15 14:28
Här i Stockholm har ett stort företag i utställnings branschen ätit upp stora delar av det övriga utställningslivet och slätat ut den. med tanke på Malmös levande foto liv så ät chansen stor att det samma händer i Malmö.
bonneswe 2019-09-12 23:36  
Synd att det inte blev av. Malmö förtjänar lite mer kulturbyggnader!
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS