Annons
Pridefestivalen i bokform

Pridefestivalen i bokform

Form Förlag Stockholm och fotografen David Schmidt ger ut en fotodokumentation med 670 fotografier från Sveriges största festival – Stockholm Pride. Boken, Stockholm Pride Festival 2007, finns ute i bokhandlar och utvalda butiker i slutet av vecka 3.

– Vi upptäckte att ingen tidigare hade gjort någon liknande bok om Pridefestivalen och tyckte att det skulle vara en intressant festival att dokumentera, säger Johan Sellgren, projektledare på Form Förlag Stockholm.




Det är andra året i rad som Form Förlag Stockholm ger ut en bok om Pridefestivalen. Förra årets bok blev en succé och uppskattades stort. I år har förlaget därför satsat på fler fotografer och anlitat reklambyrån Ploski & Lindberg för form och layout.

– Med den första boken bakom oss, har vi i år kunnat planera bättre och lägga fokus på fler aktiviteter. Många känner ju till Pridefestivalen just för paraden, men festivalen består av så mycket mer och det är också det vi har varit ute och fotograferat, säger Johan Sellgren.

Boken är på 158 sidor och innehåller 670 fotografier – mer än det dubbla jämfört med förra året. Den är uppdelad i kapitlen: Pride house, Pride park, Scenen, Backstage, Pride på stan och Paraden. Rekommenderat pris i butik är 179 kronor.








Publicerad 2008-01-15.

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS