Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Snart premiär för bildköparnas första mässa i Skandinavien

Snart premiär för bildköparnas första mässa i Skandinavien

Den 14-15 drar evenemanget "Image for Sale" i gång i Stockholm, som första stad i Skandinavien. Konceptet har tidigare mött stor framgång såväl i London som Paris och New York.

Sju av Sveriges största bildbyråer kommer att finnas på plats för att träffa sina kunder öga mot öga. En av anledningarna till att mässan arrangeras är bland annat att internet har förändrat bildbranschen på så många sätt. Innan genombrottet med bildsökande på Internet träffade bildköpare bildredaktörer som snabbt kunde leta fram de bilder som köparen egentligen letade efter. När bildköparna själva letar i de digitala arkiven försvann delvis den yrkeskunskap bildredaktörerna hade. Den mänskliga kontakten med leverantörerna försvann och bildköparen satt ensam med sin ”burk”. Det börjar också bli allt svårare och svårare att hitta de bilder som verkligen skulle illustrera vad som ursprungligen var tänkt. De digitala bilderna dränker idag världen på ett annat sätt än för drygt tio år sedan när Internet började slå igenom på allvar.

För att kunna navigera i detta enorma bildflöde krävs bra sökfunktioner, och frågan om standardiserade sökord är bara en av de ämnen som kommer att diskuteras på mässan. Under evenemanget hålls också seminarier om upphovsrätt, bildköp och video utan kostnad för de föranmälda besökarna. Evenemanget är bara öppet för bildköpare som själva inregistrerat sig på hemsidan.

Publicerad 2009-08-24.

3 Kommentarer

Cygni 2009-08-24 20:14  
Länken fungerar inte!
Ingriddim 2009-08-25 09:41  
Nu gör den!
Photosession 2009-08-25 17:18  
Varför inte göra så att länken öppnar upp i ett nytt fönster istället för i det fönster som jag har fotosidan i...!
Photosession 2009-08-25 17:18  
Varför inte göra så att länken öppnar upp i ett nytt fönster istället för i det fönster som jag har fotosidan i...!
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS