Artiklar > Therese Asplunds bild bland de bästa i Europeisk tävling

Therese Asplunds bild bland de bästa i Europeisk tävling

Therese Asplund

 

Fotosidans medlem Therese Asplund bild gav framgång i europeisk tävling.

Fotosidan Magasins senaste omslagsbild är tagen av Therese Asplund, där hon även är Proffs i kategorin Porträtt. Nu har bilden valts till fjärde bästa porträtt i European Professional Photographer of the Year. Totalt fick Therese Asplund fem utmärkelser. Se hennes hemsida här!

Therese berättar:

"Tjejen på bilden heter Naomi och jag hittade henne i kassan på Willys här i Avesta. Hon hade ett lugn och en grace som gjorde att jag direkt såg att jag gärna skulle vilja fotografera henne så jag frågade.

Hon kom till studion och vi tog ett gäng enkla porträtt. Den sista bilden vi tog var den med kragen som ni (Fotosidan Magasin) hade på omslaget. Att jag valde den vita kragen var dels att det rent estetiskt blev en fin kontrast mellan det ljusa och det mörka, men, framför allt, så var det ett sätt att visa lite av hennes personlighet i porträttet. Att hon kändes så lugn och klok gjorde att hon, trots sina unga år kändes som en "gammal själ" och då blev kragen en symbol för det.

Bilden blev min högst placerade i detta Årets European Professional Photographer of the Year och den placerade sig som fjärde bästa bild i Porträttkategorin, som är den allra största med över 600 bilder som tävlar. Allt som allt hade jag tre bilder i topp 20 och placerade mig även på en fjärdeplats bland fotograferna."

Storslam blev det för Martina Wärenfeldt från Växsjö som vann Porträttkategorin, och hon fick hela 13 utmärkelser. 

Övriga svenska pristagare är Laila Villebeck, Ulrich Schulte, John Hellström och Malin Norlén.Publicerad 2020-04-10. Läst av 3014 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

2020-04-10 17:31   Arne Bivrin
Grattis Therese! Väl värd framgångarna.
2020-04-10 18:17   jkm
Wow! Porträttfotografi at its best! Blicken, komp, färger och outfit... Mkt bra! Ha det gött!
2020-04-10 19:38   Tovok
Grattis Therese! :) /Tommy.
2020-04-11 12:43   pic-tor
Fantastiskt fint Therese. Fast jag undrar förstås varför du valde liggande format?
2020-04-12 00:06   andymetal
För mycket dodge and burn för min smak.
2020-04-14 05:57   Jan Rönnlund
Therese är inte bara en fantastisk porträttfotograf, hon är också en fantastisk personlighet och ödmjuk som gärna hjälper till och håller intressanta föredrag.
Vi har träffat henne på Aifo/Elinchromes evenemang där hon är en duktig ambassadör.
Hon kommer fortsätta vara på topp inom porträtt och vi kan bara säga stort Grattis till hennes framgångar... inspiration är ett ord bland många
/Janne & Lotta

Merläsning