Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Zombiespel med fotograf i huvudrollen

Zombiespel med fotograf i huvudrollen

Döda zombies i ett köpcenter, och samtidigt ha kameran i högsta hugg i jakt på en snygg bild till scoopet? I tevespelet Dead Rising, som snart släpps till Wii, får man känna på hur det är att vara i pressfotografen Frank Wests skor, när han jagas av hundratals blodtörstande zombies.

Det unika med det här spelet är att man när som helst kan ta upp en kamera och fota. Under spelets gång får man sen olika uppdrag, där man kan få poäng för extra snygga foton. Förutom att fota ska man givetvis döda zombies, och rädda de överlevande.

Dead Rising finns redan tillgängligt till konsolen Xbox 360, men när spelet kommer ut till Wii har Capcom ännu inte gått ut med.

Läs mer om nyheten på Capcoms hemsida.

Publicerad 2008-07-28.



6 Kommentarer

Lingos 2008-07-28 17:10  
Mycket brutalt och roligt spel detta :)
Lok 2008-07-28 18:29  
Tyvärr är ju kameran knappast central i spelet, vilket däremot diverse samurajsvärd, stekpannor, kundvagnar och stolar är med vilka man av(?)livar de odöda på makabra sätt.

En varning bör mao utfärdas till den som köper det i tron av att det skulle ha någonting med fotografering att göra, kameran används sällan och spelet är dessutom långt ifrån barntillåtet.
Ole J. Sollie 2008-07-29 09:04  
Sett filmer från det, och æven om det inte har med foto att gøra direkt så verkar det fasansfullt kul ;)

Bara så længe man inte dræmmer till något med kameran, då tycker jag de får censurera spelet før det skulle jag må psykiskt dåligt utav ;)
Christoffer Glans 2008-07-29 10:47  
Det ska komma ett spel vid namn Afrika till PS3 och Xvox360 som går ut på att färdas genom Afrikas savanner och fotografera djur. Det spelet kretsar bra mycket mer kring foto än detta.

http://www.gametrailers.com/player/13319.html

http://www.gametrailers.com/player/34896.html
Henrik Bratt 2008-07-29 13:16  
Det går att fota i Grand Theft Auto också, iaf i San Andreas, möjligt att det går i tidigare versioner också :)
markus-borbely 2008-07-29 23:06  
Det finns två spel (antagligen fler) där fotografering spelar en ganska viktig roll:

Beyond good and evil
Mysigt spel där man spelar en barnhemsföreståndarinna. För att finansiera sina äventyr hjälper man en forskare med att katalogisera världens djur. Det gäller att få bra bilder på dem och det är ibland inte lätt för de är snabba och eller skygga rackare. Sen har man fotograferandet för att samla bevis mot spelets skurkar.

Bioshock
Här använder man kameran för att samla data om sina fiender för att lära känna dem bättre. Får man bra bilder på en fiende, så får man snabbt bonus när man slåss mot dem. Varje bild får en rating beroende på om man klippt en kroppsdel, om varelsen lever, vad den gör och hur nära man är. Ju bättre bilder man tar desto snabbare lär man alltså känna deras svaga punkter.

Båda spelen använder detta på ett roligt sätt. Man springer verkligen runt med kameran i högsta hugg!
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS