Annons
Följ Fotosidan på Instagram

Följ Fotosidan på Instagram

Vi finns på Facebook, Twitter och Instagram. På Instagram publicerar vi utvalda bilder från Fotosidan. Gilla vårt Instagram-konto så hittar vi dig bättre och du missar inte våra uppdateringar.Publicerad 2019-01-15. Läst av 2290 personer.

7 Kommentarer

gunte 2019-01-15 19:58  
"utvalda bilder"? Hoppas ni frågar först, har inget intresse av dessa medier..
Måns H 2019-01-15 20:06  
Som Gunte påpekat, fråga först. Jag håller mig ifrån dessa medier.
ctlindsten 2019-01-15 20:40  
Min bild får ni iaf använda på instagram, vilket ni har och jag uppskattar alltid gratis reklam.
Hujeta 2019-01-16 00:24  
Varför väljer ni att ha ett Twitter-konto men inte ett för Flickr? (Vet att gruppen finns men inte samma sak)

Tänker att T är mer för korta skrifter än foto och reportage.
Svar från David Elmfeldt 2019-01-16 08:48
Vi har lite olika upplägg. Facebook delar vi framför allt artiklar, Twitter (https://twitter.com/fotosidan) enbart artiklar och på Instagram enbart bilder. De olika kanalerna har olika upplägg så vi anpassar delningen efter det.

Flickr ser vi som en portfolio-tjänst och inte en social mediakanal. Därför finns vi inte på Flickr.
Hujeta 2019-01-16 11:17
Okej det finns någon tanke bakom iallafall. Upp till er att dra gränser, jag kan ju tycka att instagram är precis lika mycket portfolio-tjänst som Flickr, men såklart med större social spridning och i mitt tycke mindre fokus på bilderna i sig.
David Elmfeldt 2019-01-16 08:45  
Vi har stor respekt för fotografer och deras bilder. Instagram har sin fördelar med mycket fotografer. Därför vill vi ha en närvaro med bilder där. Vi ser vårt Instagram som en kanal där vi marknadsför Fotosidans duktiga fotografer och länkar till bilden på Fotosidan och till fotografens instagram-konto för att driva trafik tillbaka till fotografen på Fotosidan (vi marknadsför fotografen och får samtidigt ett bra instagram-konto). Vi delar även bilder på samma vis på Facebook då och då. Vi har till exempel en Facebook-sida där alla blogginlägg (bild + ingress) publiceras med länk till själva blogginlägget. Syftet är alltså samma där - att driva trafik och marknadsför fotografen så man får fler visningar och kommentarer.
ztenlund 2019-01-16 15:43
Och denna stora respekt tar sig då uttryck i att ni ensidigt och med omedelbar verkan ändrar avtalet/reglerna (giltigheten i detta kan ifrågasättas) och tar er rätten att sprida bilderna på andra plattformar efter eget gottfinnande?
Svar från David Elmfeldt 2019-01-16 17:13
Ja precis. Vi måste ju ha med information om det i användarinformationen. Vi har haft en sådan tidigare också (mer vag och otydlig) men som fallit bort, upptäckte jag idag i samband med frågorna här, i anslutning till att vi släppte GDPR informationen. Då stuvade vi om bland informationsdokumenten. Informationen var vi tvungen att lägga till när Facebook blev en viktig kanal och vi då insåg att delande av länkar till bilder, bloggar, foruminlägg etc kunde skapa frågor.

Och Ja, jag tycker att vi handskas respektfullt med uppladdat material. Och att vi alltid gjort det. Allt har till syfte att skapa trafik in till fotografernas bilder här. Att Instagram är värdelöst att länka från i enskilda inlägg är ett irritationsmoment.
PMD 2019-01-16 19:57
Jag tror att Fotosidan bör upplysa medlemmarna om att användaravtalet har ändrats.

Merläsning

ANNONS