Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Annons
Ge oss lite förslag på artiklar och tester

Ge oss lite förslag på artiklar och tester

Vi har satt ihop den nya redaktionen och vi börjar få allt på plats men vad vi också skulle uppskatta är förslag på artiklar och tester. Det är inte så att vi har brist på idéer men det är också viktigt att doppa stortån och se om vi tror att vattnet har den temperatur vi tror. 

Vi har skapat två stycken formulär, ett för artikelförslag och ett för förslag på tester. 

Vilka artiklar skulle du vilja läsa? Då menar vi inte tester utan lite längre texter såsom fotografporträtt, händelser, fotokunskap mm etc. Ge oss lite förslag på rubriker så kanske ditt förslag kommer som en kommande artikel. Ge dina förslag här.

Vilka tester vill du läsa? Som grund bevakar vi alla nya fotoprodukter som kommer ut i Sverige och som vi bedömer är intressanta för er läsare. Men vad finns det mer ni vill läsa om? Ge oss lite förslag på tester du vill läsa. Ge dina förslag här.Publicerad 2020-04-16. Läst av 2054 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2020-04-16 13:54   jpgrahn
Trevligt att ni frågar efter förslag!
Tyvärr verkar jag inte tillhöra skaran av de som får ge förslag.
Klickar på länken och möts av meddelandet:
"Du är ej utvald att fylla i detta formulär".

Känns ju lite sådär...
Men jag hoppas att de som är utvalda ska svara på frågan!
Vad är det nu det står? Många är kallade men få är utvalda.
Just så är det nog. :-)
Svar från David Elmfeldt 2020-04-16 14:17
Ajdåajdå! Jag kryssade i en ruta jag inte borde kryssat i. Men nu så! :)
jpgrahn 2020-04-16 14:56
Inga problem! Tänkte att det var en liten miss bara.
2020-04-16 14:11   Rolleohm
Precis som för Johan Grahn, var inte heller jag bland de utvaldas skara.
Det är säkert ett tekniskt missöde som redaktionen snart rättar till?
Svar från David Elmfeldt 2020-04-16 14:17
Ajdåajdå! Jag kryssar i en ruta jag inte borde kryssat i. Men nu så! :)
2020-04-17 21:52   Tony johansson
Nu svär jag väl i kyrka, men min uppfattning är att det inte behövs fler tester, snarare det motsatta. Just koncentrationen på framförallt nya prylar och tester som kommer i en ständig ström gjorde att jag hoppade av min prenumeration på FS magasin och började prenumerera på Camera Natura istället.

Fär att sammanfatta mitt resonemang; Mindre fokus på prylarna (hets) och mer fokus på bilden och bildskapandet. Bilden i fokus, s a s.

Det var mina funderingar kring frågeställningen.
Artis 2020-04-19 13:09
Håller inte med.
Tester på nya produkter behövs kanske framförallt av de som behöver förnya sin utrustning men generellt även av de flesta andra som är nyfikna på den tekniska utvecklingen.
Själv tänker jag inte köpa något nytt för tillfälle men man vet aldrig om någonting går sönder och man är tvungen att komplettera. Då vill jag veta vad som skulle passa mig.
Tony johansson 2020-04-19 14:27
Du behöver inte hålla med 😉.
2020-04-20 10:12   jouni
Självklart ska man respektera alla åsikter. Jag vill läsa om nya kameror. Se jämförelser om sista modeller, först o främst om dom 5 större märkena.
Jag gillar åsikter, sådant vad redaktionens medlemmar tänker och hur dom gör olika saker. Om chefredaktören berättar vad han tycker om att fota och på vilket sätt, skapar det en känsla, vi alla ror samma båt.
Att presentera street foto pioneer, kort biografi och bilder. Deras livshistorier ofta är speciella. och intressanta Det var mina 2 öre, häls Antero
2020-04-20 17:29   Mattias Karlsson Sjöberg
Guerilla-inköp/lösningar gillar jag. Och DIY. Alltså typ: "Du trodde en ljusbord kostade en tusing, men vi köpte den här grejen på Wish för en tia och tejpade ihop ett själv".

Gärna på "for dummies"-nivå. Så att vi alla kan – inte bara de födda med lödkolv i handen.
Otten 2020-04-21 10:32
Ja det var en smart idé till artiklar i varje nummer.
2020-04-21 10:31   Otten
Tips om bra fotolägen för natur och stads-fotografering. Speciellt nu när folk börjar ta sig ut mer i skog och mark pga Corona.
2020-04-21 15:19   esbtse
Jag håller på att uppdatera utrusning. Kamrorna har ca 50-60 Mpixel i dag. Det är intressant att veta hur man skall välja optik för att klara denna upplösning utan att förlora mikrocontrast och rendering?

Funderar på Nikon D850 eller dess efterträdare om ca 1-2 år.

Har förnyat optik under 7 år tills för 5 år sedan till fasta optik. Funderar nu på att utöka utrustningen med 50mm Zeiss, 135mm Zeiss och 15 mm Zeiss optik.

Har även funderingar att köpa in en Fuji GFS 100 R när den kommer med två optik då jag hålller mest på med landskap och mer konstinriktad fotografering. Fotograferar analog mellanformat i dag då och då med Hasselblad och Fuji.

Använder en Fuji X-pro 1 eller X-T1 för mer experimentell fotografering men har svårt att ställa in skärpa med dessa kameror. Tror jag uppskattar x-pro modellen mest.
2020-04-21 16:12   Hujeta
Skulle vara kul att läsa mer om bildskapande och gärna hur man kan utvecklas inom en genre. Vore kul att läsa mer om både lokala och kända fotografer som kanske har en säregen stil med tips hur man kan komma dit själv.
2020-04-23 21:06   Håkan Lindgren
Jag skulle vilja läsa om vitbalans, framförallt hur man gör för att få naturliga hudtoner i porträtt. Jag ser mängder av porträtt med onaturliga hudtoner i tidningar och på fotosajter. De proffsfotografer jag har frågat om saken har bara sagt "Berätta för mig om du vet hur man gör!" Här finns ett ämne för en rejäl artikel.

Merläsning

Äntligen är Pentax nya 85/1,4 klar

HD Pentax-D FA★ 85 mm f/1,4 ED SDM AW är ett nytt bidrag till Pentax Star-serien – en uppsättning objektiv med extra hög optisk prestanda. Läs mer... 6

Test: Benq SW270C Photovue

Om du insett begränsningarna i att arbeta på en enklare bildskärm och vill investera i ett hårdvarukalibreringsbart alternativ för stillbild och video – utan att det kostar skjortan– kan Benq SW270C vara ett bra val. Läs mer... 1

Svenskt bolag köper spanskt bild- och grafikdatabasbolag

Freepik med 20 miljoner registrerade användare får svenska ägare. Läs mer... 2

Ny bok om bildens makt

Vi kommunicerar med foto - men inser vi kraften, makten och ansvaret? Läs mer... 1

Världsnamn och oetablerade i årets Landskrona Foto Festival

Ett 50-tal fotografer i corona-anpassad festival. Läs mer... 1

Samyang AF 85/1,4 RF för Canons R-serie

Samyangs nya 85 mm f/1,4 lanserades först för kameror med Sony E-fattning. Nu kommer objektivet även med Canon RF-fattning. Läs mer... 4

Elever ställer ut på Galleri Kontrast

Eleverna på Fotografisk Konstutbildning har sin examensutställning ”Caught in between”. Läs mer... 1

Panasonic Lumix S 20-60 mm f/3,5-5,6 - kompakt zoom med L-fattning

Panasonic har utvecklat en ny kompakt zoom för sina småbildskameror och andra kameror med L-fattning. Läs mer... 3

Backup av dina bilder - del 2(3) - Lagringsalternativ

Plus Better safe than sorry, att ignorera backup av dina bilder kommer förr eller senare göra dig förtvivlad. Som fotograf har du ett ansvar inför dina uppdragsgivare, men det är minst lika viktigt att ha ordning på privata bilder. I del två går vi igenom olika lagringsalternativ. Läs mer... 4

Sony ZV-1 är anpassad för vloggare

Sony har gjort en version av RX100Va med en hantering som är mer anpassad för videografer och i synnerhet vloggare. Kameran har också en mer påkostad mikrofon. Läs mer...

Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar