Användarnamn: esbtse
Ålder: 62 år
Bor: Sollentuna, Stockholms län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1974
Medlem sedan: 2004-05-14
Senast inloggad: 2021-03-06 14:51

Fotografiet på mig är taget av Ingvar Magnusson (RIP)

Har gått kurs i Teknisk fotografi på KTH. Kurser i Fotografi och FS på högskolor i Umeå och Skara. Naturfotokurser på Folkhögskolor som Svalöv och Mullsjö samt ateljé fotokurser i storformat och mellanformat och Småbilds digitalkamera på Kulturama. Naturfoto med mellanformat på Ramundberget. Gått fotokurser och PS på distans i USA. Provat på produktfotografi på arbetet. Har gått enskild dag med Terje Hellesö några gånger.

Bild:
Jag arbetar på ett projekt med sv/v skogsbilder i Tyresta som skall mynna ut i en utställning och en tidningsartikel.

Jag har startat upp ett nytt projekt inspirerad av Pictorialism rörelsen och då främst av Alfred Stieglitz och Edward Steichen. Målet är att det kommer mynna ut i en utställning.

Fortsatt reducering av utrustning
Begränsar nu utrustningen ytterligare genom sälja av Mamiya 7II med 4 optik och en småbildsskanner Nikon LS-5000 .

Ny digitalkamera
Tyvärr slutade min D300 att fungera i Augusti efter 12 år och jag behöver dels köpa en kamera och sedan en backup. Just nu är det osäkert om F-fästet kommer läggas ner av Nikon och att de enbart tar fram kameror med Z-fästen i framtiden. Jag ligger lågt med kamera köp tills Nikon har stabiliseras men min plan hittills har varit att köpa en begagnad D850 eller D880 inom två-tre år. Därefter en Z8 troligtvis om 4-5 år som backup. Jag har en 300mm/2.8 som inte fungerar på Z-Kameror då den har screw drive och behöver en DSLR till denna innan jag har uppdaterat den linsen till en 400mm/2.8 VR, vilket jag planerar att göra om 6 år. Det börjat komma adaptrar till Z-kameror för att autofokusera manuella optik. Inget hindrar nu att Nikon tar fram en adapter med inbyggd screw drive till D-optik. Under nästa 12 år period så funderar jag på att skaffa en Fuji GFX med Normal Zoom och en fast Vidvinkel för landskap. Har funderingar på att köpa en ädelkompakt kamera för mer kreativa bilder,. Det har inte fungerat som tänkt med Fuji X-pro 1. Men just nu är D850/D880/Z8 prioriterad.

Ny Optik
Osäkert i dag på grund av att kameran slutade fungera och marknaden för DSLR är osäker men min plan var att nästa optik är Zeiss Milvus 25mm F1.4 och sedan Milvus 85mm F1.4.
Om inte min 18mm F3.5 håller måttet med en 45 Mpix kamera så uppdateras den till 20mm 1.8G Nikkor eller Zeiss Milvus 18mm F2.8 .
Om jag inte har ett projekt på gång så brukar nyköpt optik sitta på kameran under något år tills jag har lärt mig optiken.

Dator
Snart dags att uppdatera min dator. Har Win 7 i min gamla. Behöver en Win 10 PS dator samt behöver uppdatera min bärbara dator till en Win 10 PS dator. Troligtvis uppdaterar jag min bärbara först då skärmen är för liten. Kommer tappa mina PS och LR licenser vid uppgraderingen och byter därefter program till GIMP, Open Office och Capture One Pro.

Fotografer som har hjälp mig att utvecklas:
Terje Hellesø, Malin Hellesø, Jan Grahn, Bruno Helgesson, Jan Gustafsson, Jan Pedersen, Olof Cardelus, William Neill och John Håkansson, Jim Zuckerman, Deborah Sandidge, Björn Abelin och Lars Nordström.

Konstnärer som jag hämtar inspiration ifrån:
Turner, Monet, van Gogh, Paul Gauguin, Maxfield Parrish, Franklin Carmichael, Peter Hutchinson, Lawren S. Harris, Gustav Klimt, Tom Thomson, Keith Levit, Jeanette Leuers, Wolf Kahn samt Caspar David Friedrich, Terje Hellesø, Ansel Adams. Steglitz. Josef Sudek.

Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Nattbild, Svart-vitt, Natur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i svartvitt. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Att uppnå det jag har förutsatt mig att utföra

Mitt sämsta fotominne:
När jag har svårt att skärpa till mig och inte kommer iväg på en fotoutflyckt.

Min största inspiration:
Kan inte bara nämna en så det får bli flera. Josef Sudek, William Turner. Claude Monet, Vincent van Gogh, Gustav Klimt, Wolf Kahn och Terje Hellesö.

Jag fikar helst:
Te

I kameraväskan har jag alltid:
En av dessa: Fuji X Pro 1+ 35mm+ avtonat gråfilter, Fujifilm X-T1+18-55 mm Zoom,

Drömbilden är:
En bild som känns i magen och har rätt konstnärligt uttryck.

The Garden
The Garden
2 kommentarer
#3456995
#3456995
0 kommentarer
#3456994
#3456994
0 kommentarer
#3456993
#3456993
0 kommentarer
#3456150
#3456150
2 kommentarer
Pet Sematary #1
Pet Sematary #1
5 kommentarer
Places of Rememberance #1: Family Farm
Places of Rememberance #1: Family Farm
1 kommentarer
Places of Remenberance #1: The pet
Places of Remenberance #1: The pet
5 kommentarer
Places of Remembrance #1, The Bench
Places of Remembrance #1, The Bench
3 kommentarer
 
 
Pet sematary
Vanligt
5 bilder
Places of rememberance #1
Vanligt
5 bilder
Pictorialism
Vanligt
1 bilder
Gysinge
Vanligt
2 bilder
Flemingsberg
Vanligt
2 bilder
Gammaelskogen Ryfors
Vanligt
3 bilder
Mina uttryck och motiv 2012
Kollektion
5 bilder
Minimalistisk
Vanligt
7 bilder
Tyresta
Vanligt
18 bilder
Djur och fågel
Vanligt
7 bilder
Fine Art
Vanligt
15 bilder
Sollentuna
Vanligt
20 bilder
Djurgården
Vanligt
2 bilder
Bäckholmen
Vanligt
7 bilder
Gränser
Vanligt
6 bilder
Terjes fotokurs
Vanligt
19 bilder
Tiveden
Vanligt
3 bilder
 
 
ANNONS
Elinchrom ELB 500 TTL