Proffsfoto

Artiklar > Olympus berättar mer om kommande objektiv

Olympus berättar mer om kommande objektiv

Olympus har uppdaterat sin produktplan för kommande objektiv och berättar mer om sin nya supertelezoom.

Vi har redan tidigare kunnat berätta om M.Zuiko Digital ED 150-400 mm f/4,5 TC1,25x IS Pro med inbyggd 1,25 gångers telekonverter. Olympus berättade om supertelezoomen i samband med lanseringen av proffskamera E-M1X.

Nu meddelar Olympus att de är klara med utprovningen av objektivet och har fastställt dess utformning. Objektivet kommer ut på marknaden i vinter. Vi har inte fått någon uppgift om priset, men räknar att det blir ett sexsiffrigt belopp.

Olympus har också uppdaterat sin produktplan för kommande objektiv. Nu specificeras den kommande vidvinkelzoomen, det blir en 8-25 mm zoom med ljusstyrka f/4 i Pro-serien. Motsvarande brännvidd för småbild är 16-50 mm.

Ett nytt objektiv har tillkommit i planen, ett långt makrotele. Ett sådant kan passa naturfotografer som behöver lite längre fritt arbetsavstånd till motivet för att inte störa, exempelvis vid fotografering av insekter.Publicerad 2020-07-05. Läst av 2718 personer.

5 Kommentarer

jonas18z 2020-07-05 18:33  
Undra vilka som kommer köpa dessa, samlare och räkna med värdeökningen?
Hans Österlind 2020-07-05 21:36
Ja det är tråkigt att se att ”riktiga” kameramärken ha problem, jag tycker hela mentaliteten inom fotokommunityn är rätt tragisk. Det är pajkastning åt alla håll sedan klagar man på att saker går söderut? Samsung såg riktigt lovande ut precis innan pluggen drogs ur och nu är det dags för olympus, allt medan olyckskorparna kraxar på tuben, trist, riktigt trist. Jag köpte in mig i MFT för 1,5 år sedan, D800 sedan tidigare, och kraftigt positivt överraskad över hur bra grejerna är! Riktigt bra, är det inom sitt användningsområde, det är så svårt för vissa att ta in det och lämna det vid det. Alla vill inte släpa på 1,7 kg kamera, 500 gr räcker långt särskilt om den ryms i jackfickan, PRO- gluggarna är väl trevliga som tillskott för de tillfällen de behövs. Som sagt tråkigt, jag tror dock fler kommer följa, men jag hoppas inte det, jag vill inte fota med Android/google utan en riktig kamera!
PMD 2020-07-06 01:50  
Man får lite Bagdad-Bob-vibbar. Har inte pressavdelningen på Olympus läst nyheterna?

Men det vore förstår roligt om de annonserade objektiven blir verklighet.

Det ser ut som att man satsar hårt på PRO-serien, vilket jag tycker är lite synd. Stora, tunga och dyra objektiv intresserar mig inte när det gäller m4/3. Det systemet kommer mer till sin rätt med små kameror och små objektiv.
Bokeh 2020-07-06 09:19  
Sexsiffrigt belopp? Minst 100.000 kr då, nej tack 😳
Chris Berg 2020-07-06 22:53  
Oj då, precis vad jag hoppats på ett långt makrotele. Det är inte lika lätt att fota med konverterade objektiv som de som är anpassade till MFT. Hoppas inte väntan blir alltför lång.

Merläsning

ANNONS