Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Proffsfoto

Artiklar > Panasonic Lumix S 100 mm f/2,8 Macro – litet makrotele för L-mount

Panasonic Lumix S 100 mm f/2,8 Macro – litet makrotele för L-mount

Panasonic lanserar ett 100 mm makrotele som passar deras fullformatskameror. Det ska vara det minsta i sitt slag.

Panasonic Lumix S 100 mm f/2,8 Macro är bara 82 mm långt och väger blott 298 gram. Objektivet har samma dimensioner som flera andra nya Lumix-objektiv för småbild (fullformat) för att man ska kunna byta objektiv på en gimal eller i en rigg med fokushjälp utan att byta inställningar.

Trots den begränsade längden klarar objektivet av att fokusera till 20,4 cm, vilket ger avbildningsskala 1:1. Fokuseringen är intern och sköts av två olika linsgrupper som drivs av en stark linjär fokusmotor. De dubbla linsgrupperna är huvudanledningen till att objektivet blivit så kompakt.

Objektivet är optiskt korrigerat för att inte ge focus breathing. Med andra ord är brännvidden och bildutsnittet samma oavsett inställt fokusavstånd.

Den optiska konstruktionen består av 13 linser, varav tre är asfäriskt formade, två i Ultra ED-glas och ett i ED-glas. Filterdiametern är 67 mm och bländare har 9 rundade blad. För att kunna få ner storleken på objektivet används en ny och tunnare bländarmekanism.

Panasonic Lumix S 100 mm f/2,8 Macro är vädertätat och börjar levereras i slutet av januari. Det rekommenderade priset är 13 990 kronor inklusive moms.Publicerad 2024-01-08.

1 Kommentarer

MattiasL 2024-01-10 03:02  
Det är inte utan att man som ägare till Sigmas gigantiska 105-makro blir lite avis.

Merläsning

ANNONS