Artiklar > Gopro Hero 5 kan dyka utan skal

Gopro Hero 5 kan dyka utan skal

Gopro Hero 5 Black är Gopros nya toppmodell. Till skillnad mot sin föregångare behöver inte Hero 5 Black något extra plastskal för att klara 10 meters djup. Dessutom kan kameran röststyras. Samtidigt lanseras Hero 5 Session som är en mindre version utan skärm, men med liknande prestanda.

Liksom sin föregångare Hero 4 Black kan Hero 5 Black filma i 4K med 30 bildrutor per sekund och ta 12 megapixels stillbilder i jpeg eller råformat.

Hero 5 Black har en 2-tums pekskärm, men kan även röststyras. Den elektroniska bildstabiliseringen har förbättrats och det finns inbyggd GPS.

Säljstart i oktober. Det amerikanska riktpriset är 400 dollar.

Gopro Hero 5 Session har samma kompakta kubform som föregångaren Hero 4 Session, men med liknande prestanda som Hero 5 Black. Det innebär att kameran klarar 10 meters djup utan extra skal och kan filma i 4K/30p. Stillbilderna blir dock bara 10 megapixel stora och endast i jpeg.

Säljstart i oktober. Det amerikanska riktpriset är 300 dollar.

Samtidigt med de nya kamerorna lanserar Gopro en molntjänst för lagring av bilder. I tjänsten ingår även ett musikbibliotek som kan vara användbart vid videoredigering.

Läs alla nyheter från Photokina 2016 här.Publicerad 2016-09-20. Läst av 4704 personer.
2016-09-20 10:55   bentelkalb
Yes nu är den släppt med Karma drönaren, det är ett helt ekosystem. Nu ska jag förhandsboka, och det verkar bli mycket billigare än förväntat :)
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Merläsning

ANNONS
Elinchrom ELB 500 TTL