Annons
Artiklar > #127 - Nya kreativa konstellationer – Studio Femme (i samarbete med Svenska Fotografers Förbund)

#127 - Nya kreativa konstellationer – Studio Femme (i samarbete med Svenska Fotografers Förbund)

Nya tider kräver nya lösningar och affärsmodeller. Hur kan vi som kreatörer stå starka i en bransch som är i ständig utveckling och kräver flera kompetenser och möjlighet att jobba över ett större geografiskt område? När uppdragsgivare försöker spara pengar genom att vända sig direkt till kreatörer istället för till reklambyråer kan det vara svårt för fotografer och filmare att möta behoven – och ställa motkrav på beställarna.

I det här avsnittet möter jag Emma Grann och Beata Holmgren från Studio Femme, en grupp som agerar som ett produktionsbolag, men i en form som mer liknar en frilansgrupp.

Studio Femme består av fem kreatörer och en agent som har jobbat tillsammans hos tidigare arbetsgivare. De jonglerar allt från stora kampanjproduktioner till enklare uppdrag som enskilda kreatörer för till exempel content till sociala medier, företagsporträtt och retusch.

Framgångsrika Studio Femme finns i landets tre största städer och har en alldeles egen agent. Häng med till ett litet konferensrum med lite dåligt ljud för att lyssna på deras framgångsrecept.

Studio Femme hittar du på Instagram och på studiofemme.se/

Denna podd är ett samarbete mellan Fotosidan och Svenska Fotografers Förbund. 

Du kan lyssna på Fotosidan Poddradio reklamfri i fältet ovan. Fotosidan Poddradio finns i de flesta poodspelare, sök på "Fotosidan Poddradio". Itunes och Google poddcasts är de två kanaler vi rekommenderar och som är reklamfria. Vi finns även hos Spotify (reklam som vi inte styr över kan förekomma).

Glöm som sagt inte att gilla, följ eller prenumerera i din favoritapp! Då blir vi glada! :)Publicerad 2023-02-23.

2 Kommentarer

Marcus Johansson 2023-02-23 23:02  
Nåja, Låter mest som att SFF gör reklam för deras existens. SFF borde lägga mycket mer kraft på att informera bildköpare om fotografers förutsättningar gentemot företagskunder istället för att tjöta om deras ide om hur ett förbund skall skötas. Mvh icepic som varit medlem som proffs i många många år..
saraarnald 2023-02-24 17:04
Hej Marcus. Tack för dina tankar. Har du lyssnat på avsnittet? Det görs i samarbete med SFF men avsnittet handlar om Studio Femme och hur de har fått till en verksamhet som rullar som tåget genom att nyttja varandras styrkor – och knutit till sig en egen agent. Jag tycker att det är mycket inspirerande. Avsnittet har inte något med SFFs verksamhet att göra. Om du vill påverka vad SFF lägger krutet på så tänker jag att det är bättre att du vänder dig till dem och berättar det. Kanske komma på årsstämman senare i vår?

Fler avsnitt

1 2 3 ... 14 Nästa 
1 2 3 ... 14 Nästa 
ANNONS