Annons
Artiklar > #135 Att producera för bildbyråer med Maskot (i samarbete med Svenska Fotografers Förbund)

#135 Att producera för bildbyråer med Maskot (i samarbete med Svenska Fotografers Förbund)

I detta avsnitt hälsar vi på hos Maskot, som gått från att vara en renodlad bildbyrå till att utvecklats till en produktionsbyrå som skapar bilder och videoklipp och säljer dem via flera distributörer på en global marknad.

Bildbyråbilder är ett alternativ för företag och organisationer som behöver bilder eller filmklipp för olika ändamål men inte har tid eller möjlighet att ordna egna fotograferingar. Bildbyråer erbjuder ett stort utbud av material inom en mängd olika kategorier, vilka kan säljas med olika licenser.

Hur har marknaden för bildbyråbilder ändrat sig de senaste åren? Vilka bilder finns det efterfrågan på, i Sverige och globalt? Vilka bilder säljer inte alls? Hur ska man tänka om man vill skapa innehåll som säljer? Och inte minst: vad är det som gör att en fotograf passar bra för den här typen av jobb?

Jag tog tunnelbanan till Maskots kontor i centrala Stockholm för en pratstund med Per Levander och Mattias Drotte på Maskot. 

Maskot hittar du på maskot.se och på instagram: @maskotimages

Denna podd är ett samarbete mellan Fotosidan och Svenska Fotografers Förbund.

Du kan lyssna på Fotosidan Poddradio reklamfri i fältet ovan. Fotosidan Poddradio finns i de flesta poodspelare, sök på "Fotosidan Poddradio". Itunes och Google poddcasts är de två kanaler vi rekommenderar och som är reklamfria. Vi finns även hos Spotify (reklam som vi inte styr över kan förekomma).

Glöm som sagt inte att gilla, följ eller prenumerera i din favoritapp! Då blir vi glada! :)Publicerad 2023-12-07.

1 Kommentarer

MrKarisma 2023-12-12 07:24  
Jätteintressant!

Fler avsnitt

1 2 3 ... 14 Nästa 
1 2 3 ... 14 Nästa 
ANNONS