Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Fotosidan Poddradio #138 - Juridiska frågor om fotografi (i samarbete med Svenska Fotografers Förbund)

Fotosidan Poddradio #138 - Juridiska frågor om fotografi (i samarbete med Svenska Fotografers Förbund)

 Foto: Stefan Tell

Sliter du med snåriga avtal i din fotografiska verksamhet? Behöver du ett juridiskt bollplank i samband med en tvist eller har en fråga om lag och rätt kring fotografi och fotograferande? I detta avsnitt träffar jag Svenska Fotografers Förbunds egen jurist Astrid Nymansson.

Förutom att diskutera om vad upphovsrätten är och hur den fungerar – eller är tänkt att fungera – får jag möjlighet att testa ett antal vanliga juridiska frågeställningar och får råd och tips om hur man bäst hävdar sin rätt som bildskapare .

Astrid håller i förbundets juridiska rådgivning och kan hjälpa dig via telefon, mer information om tider hittar du på SFFs hemsida. Där finns också svar på vanliga juridiska frågor, samt en checklista på vad du bör tänka på när det gäller att förhandla arvode och skriva avtal. Är du medlem har du också tillgång till färdiga avtalsmallar.

Svenska Fotografers Förbunds rådgivning, samt svar på vanliga juridiska frågor hittar du på  sfoto.se.

Denna podd är ett samarbete mellan Fotosidan och Svenska Fotografers Förbund.

Du kan lyssna på Fotosidan Poddradio reklamfri i fältet ovan. Fotosidan Poddradio finns i de flesta poodspelare, sök på "Fotosidan Poddradio". Itunes och Google poddcasts är de två kanaler vi rekommenderar och som är reklamfria. Vi finns även hos Spotify (reklam som vi inte styr över kan förekomma).

Glöm som sagt inte att gilla, följ eller prenumerera i din favoritapp! Då blir vi glada! :)Publicerad 2024-05-27.

Bli först att kommentera

Fler avsnitt

1 2 3 ... 14 Nästa 
1 2 3 ... 14 Nästa 
ANNONS