Artiklar > Fotosidan Poddradio #105, Stillebenfotograf Olivia Jeczmyk

Fotosidan Poddradio #105, Stillebenfotograf Olivia Jeczmyk

Olivia Jeczmyk är fotograf med formstarka och avancerade stilleben som specialitet.

Hennes förmåga att arbeta med ljus för att framhäva objekt och scener är svårslagen, och det är inte svårt att förstå varför hon är en av landets mest anlitade. Men vad var det för unik idé som fick fart på karriären?

Fascinationen för fotografi har hon ärvt av sin far, som under hennes uppväxt i Polen framkallade film i badrummet. När hon fick en egen kamera väcktes hennes eget fotointresse och en planerad framtid som jurist inom mänskliga rättigheter fick stå tillbaka för en karriär som fotograf.

Förutom stillbild blir det numera fler uppdrag med stop motion och rörlig bild. Idag lyfts Sinarbakstycket mer och mer sällan ut från kameraskåpet, men vilken utrustning är det nu som går varm i studion?

Vi pratar om hantverket och inspirationskällor från arkitektur, konst och fotografi. Hur tänker egentligen en framgångsrik stillebenfotograf och hur jobbar man kreativt och effektivt med ljussättning? 

PS! Glöm inte gilla eller prenumerera på podden i din poddspelare. Då hittar fler den.

Du kan lyssna på Fotosidan Poddradio reklamfri i fältet ovan. Fotosidan Poddradio finns i de flesta poodspelare, sök på "Fotosidan Poddradio". Itunes och Google poddcasts är de två kanaler vi rekommenderar och som är reklamfria. Vi finns även hos Spotify och Acast (reklam som vi inte styr över kan förekomma).

Glöm som sagt inte att gilla, följ eller prenumerera i din favoritapp! Då blir vi glada! :)Publicerad 2021-05-21. Läst av 1997 personer.

Bli först att kommentera

Fler avsnitt

1 2 3 ... 11 Nästa 
1 2 3 ... 11 Nästa 
ANNONS
Tamron Cashback - Scandinavian Photo