Annons
Artiklar > Fotosidan Poddradio #114 - Matilda Lindeblad

Fotosidan Poddradio #114 - Matilda Lindeblad

Matilda Lindeblad är en av Sveriges mest etablerade fotografer. Hennes kärlek till mat och fotografi kombineras, och resultatet blir – konst!

Efter att ha arbetat som assistent och fotograferat i London, New York och Paris återvände hon till Stockholm för att etablera sig som fotograf. Något som visade sig vara svårt i en stad där allt tycktes handla om kontakter. Men med tidig erfarenhet av den nya digitala tekniken som tog över fotovärlden – och en stor portion envishet – slog hon till slut igenom.

Matfotografi är perfekt för en fotograf med känsla för detaljer, och i det här yrket får Matilda möjlighet att pilla och justera tills bilden blir fulländad. Nyligen har hon börjat regissera och göra reklamfilmer, vilket är spännande, utmanande och härligt för en fotograf som ständigt vill utvecklas.

Vi pratar trender, tips och tricks för styling och ljussättning av mat. En konst som handlar om färg och form och att återskapa det naturliga ljuset på ett realistiskt vis. Ljus med tydlig riktning – gärna satt från sidan – förstärker former och är ett säkert kort för matfotografi.

Presentation, vinklar och utsnitt har ändrats genom åren, men som formstark kreatör med fingertoppskänsla får Matilda varje maträtt att bli ett konstverk som platsar på ett galleri. Möjligtvis med undantag för korv med bröd.

Matilda Lindeblads bilder kan du se på www.matildalindeblad.com och på instagram som @matildalindeblad. Som konstfotograf ställer hon bland annat ut bilder på franska galleriet Seeeds. Tillsammans med matstylisten Ylva Bergkvist driver hon också Lindeblad/Bergqvist som ligger bakom instagramkontot @2gramsalt.

PS! Glöm inte gilla eller prenumerera på podden i din poddspelare. Då hittar fler den.

Du kan lyssna på Fotosidan Poddradio reklamfri i fältet ovan. Fotosidan Poddradio finns i de flesta poodspelare, sök på "Fotosidan Poddradio". Itunes och Google poddcasts är de två kanaler vi rekommenderar och som är reklamfria. Vi finns även hos Spotify och Acast (reklam som vi inte styr över kan förekomma).

Glöm som sagt inte att gilla, följ eller prenumerera i din favoritapp! Då blir vi glada! :)Publicerad 2022-02-07. Läst av 1834 personer.

Bli först att kommentera

Fler avsnitt

1 2 3 ... 12 Nästa 
1 2 3 ... 12 Nästa 
ANNONS