Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Fotosidan Poddradio #122 - Utanför Storstaden – Martin Savara - (i samarbete med Svenska Fotografers Förbund)

Fotosidan Poddradio #122 - Utanför Storstaden – Martin Savara - (i samarbete med Svenska Fotografers Förbund)

I avsnitt 122 med titeln träffar vi fotografen Martin Savara. Han fotograferar främst inredning, stilleben och mat i sin stora studio i Borås. Med en stadig ökning i omsättning och fler och fler stora kunder visar han att man inte behöver bo i storstan för att driva en framgångsrik kommersiell fotostudio.

Höga överföringshastigheter och tillgång till internet har inneburit att många har möjlighet att arbeta på distans. Fotografer undantaget, då fotografering måste ske på plats. Det innebär en hög koncentration av kommersiella fotografer i storstadsområden.

Kunder från hela landet kör till Borås för att fotografera sina produkter hos Martin Savara. Varför?

Borås är med sin historia som postordercentrum kanske inte en typisk småstad, men det är ändå intressant att höra en lokal fotograf beskriva hur det går till att driva en framgångsrik business på en mindre ort. 

Vi pratar lyhördhet, teknisk kompetens, vikten av ett starkt nätverk och kvadratmeterpriser.

Allt detta och mer får du höra i det här samtalet som spelades in i mitten av november.

Martin Savara finns på Instagram och postar om sin fotografvardag på Instagram som @studiomartinsavara

Denna podd är ett samarbete mellan Fotosidan och Svenska Fotografers Förbund. 

Du kan lyssna på Fotosidan Poddradio reklamfri i fältet ovan. Fotosidan Poddradio finns i de flesta poodspelare, sök på "Fotosidan Poddradio". Itunes och Google poddcasts är de två kanaler vi rekommenderar och som är reklamfria. Vi finns även hos Spotify (reklam som vi inte styr över kan förekomma).

Glöm som sagt inte att gilla, följ eller prenumerera i din favoritapp! Då blir vi glada! :)Publicerad 2022-11-24.

Bli först att kommentera

Fler avsnitt

1 2 3 ... 14 Nästa 
1 2 3 ... 14 Nästa 
ANNONS