Annons
Artiklar > Fotosidan Poddradio #132 - Färghantering för Video (i samarbete med Svenska Fotografers Förbund)

Fotosidan Poddradio #132 - Färghantering för Video (i samarbete med Svenska Fotografers Förbund)

Är du fotograf eller bildbehandlare och känner dig osäker på hur du ska kunna överföra din kunskap för att arbeta med video? I detta avsnitt pratar vi färghantering för video med Mats Andrén.

DaVinci Resolve är ett allt mer populärt val för den som arbetar med film, ett program som är ansett som det bästa verktyget för färgställning av film (color grading). Resolve fungerar för hela produktionsflödet, från import och klippning av video till grading och leverans. Dessutom är basversionen gratis!

Men vilken typ av bildskärm behövs för att producera videomaterial professionellt? Och hur ska den kalibreras? Varför finns det så många filformat för video och hur fungerar färghantering för rörlig bild? Och varför visar olika skärmar helt olika resultat ? I detta avsnitt träffar vi Mats Andrén som utbildar i klippning och grading. Han gör sitt bästa för att förklara hur allt hänger ihop.

I podden tipsar Mats om tre Youtube-kanaler som erbjuder matnyttig information till den som vill lära sig mer om filmklippning och color grading:

MrAlexTech publicerar tips & tricks och erbjuder användbara plugins

Team 2 Films har en pedagogisk kanal som förklarar bra.

Cullen Kelly går mer på djupet med tips om color grading.

Missa inte Mats Andréns egen Youtube-kanal Resolve på svenska

Fotosidan anordnar en kurs i color grading i Davinci Resolve med Mats Andrén som kursledare. Läs  mer och anmäl dig på fotosidan.se/akademi.

Denna podd är ett samarbete mellan Fotosidan och Svenska Fotografers Förbund.

Du kan lyssna på Fotosidan Poddradio reklamfri i fältet ovan. Fotosidan Poddradio finns i de flesta poodspelare, sök på "Fotosidan Poddradio". Itunes och Google poddcasts är de två kanaler vi rekommenderar och som är reklamfria. Vi finns även hos Spotify (reklam som vi inte styr över kan förekomma).

Glöm som sagt inte att gilla, följ eller prenumerera i din favoritapp! Då blir vi glada! :)Publicerad 2023-08-24.

Bli först att kommentera

Fler avsnitt

1 2 3 ... 14 Nästa 
1 2 3 ... 14 Nästa 
ANNONS