Annons

Annons
Artiklar > Fotosidan Poddradio #93 – Hur mår kamerabranschen?

Fotosidan Poddradio #93 – Hur mår kamerabranschen?

Martin & Magnus kommenterar de senaste tekniska nyheterna och analyserar hur det går för kameratillverkarna. PS! Glöm inte gilla eller prenumerera på podden i din poddspelare. Då hittar fler den.

Du kan lyssna på Fotosidan Poddradio reklamfri i fältet ovan. Fotosidan Poddradio finns i de flesta poodspelare, sök på "Fotosidan Poddradio". Itunes och Google poddcasts är de två kanaler vi rekommenderar och som är reklamfria. Vi finns även hos Spotify och Acast (reklam som vi inte styr över kan förekomma).

Glöm som sagt inte att gilla, följ eller prenumerera i din favoritapp! Då blir vi glada! :)Publicerad 2020-07-22.

10 Kommentarer

Staffan_T 2020-07-22 16:24  
Finns ljudfilen för nedladdning någonstans så att man kan lyssna offline?
Svar från David Elmfeldt 2020-07-22 18:52
Ja absolut. I alla apparna kan man ladda ner avsnittet lokalt för lyssning off-Line.
PMD 2020-07-22 22:11
Man behöver inte ens en app. Om man klickar på avsnittets rubrik i den lilla ljusspelarrutan så kommer man till motsvarade Soundcloud-websida där det finns en nedladdningsknapp.
Staffan_T 2020-07-23 10:14
Tack för tips, men tyvärr hittar jag ingen knapp för nedladdning. Är det så att man måste bli medlem och skapa ett konto på SoundCloud för att kunna ladda ned avsnittet?
PMD 2020-07-23 13:06
Nej, det tror jag inte.

Titta under spelaren på soundcloud.com. Där finns knapparna
"Like", "Repost", "Share", "Add to Next up", "More", och "Download".

(Det går tyvärr inte att lägga in bilder här. Annars hade jag visat en skärmdump).
Staffan_T 2020-07-23 13:52
Jag hittar knappraden, men den innehåller tyvärr bara de fem första knapparna ("Gilla", "Reposta", "Dela", "Lägg till i nästa" och "Mer"). Och tråkigt nog visas bara samma fem knappar i alla de fyra olika webbläsare jag har testat med (Firefox, Chromium, SeaMonkey och Google Chrome). Nedladdningsknappen finns inte heller under "Mer", för där finns bara "Lägg till i spellista" och "Station".
PMD 2020-07-23 14:09
Jag grävde lite mer i det och hittade att jag har installerat ett Tampermonkey-script för att ladda ner ljudfiler från SoundCloud. Det hade jag helt glömt bort så jag trodde att nedladdningsknappen var standard.

Det är nog Davids råd som gäller, alltså. Ber om ursäkt för strulet.
Staffan_T 2020-07-23 19:21
Tack i alla fall för försöket. Det verkar inte vara meningen att man ska kunna ladda ned filer från SoundCloud om man inte har ett konto hos dem. Det tycks finnas en del sätt att göra det på, men de verkar ligga i någon slags gråzon så det får vara för min del. Tyvärr kommer jag inte heller åt några av de appar som jag tror att David syftar på, kanske eftersom jag tror att de flesta av dem är bundna till Android eller iOS, och jag har inget av dessa OS. Jag har sökt efter Fotosidan i Podbird utan framgång, så det verkar som om jag kommer att få stå över tills vidare.

Fram till och med avsnitt 88 fanns det länkar för nedladdning av avsnitten och jag hoppas att FS återinför den servicen.
Bengf 2020-07-23 08:44  
Intressanta och bra diskussioner som vanligt, lite nytt ändå och mycket förvånade om dålig koll på konkurrenter som i Sonys fall, när japanen får D3 i handen och provskjuter, och tydligen blicken han ger sina medarbetare, Det var väl så under några tidiga år att även Canon med sin 20D kunde ge 8bps, senare Sony A55 som gav 10bps, mins pressträffen när Sony gubben brände av 10bps från scenen, lite stolt så där, men tidigt så här så var inte följsamheten på rörliga motiv lika utvecklad, utan man imponerade med högre bildserier. Men Nilsson på Foto tog runt 5-600 bilder på fåglar med 50D och han fick inte så illa 50% skarpa bilder, med en 1DS vid den tiden fick han 75% skarpa.

Canon trodde sig veta bäst vad alla kunderna vill ha som Magnus påpekar, har väl några vågade påtalat i Canontrådar tidigare men då fått en hel del skäll, Annars har man alltid tidigare hört vilka goda lyssnare Canon är, men det kanske har varit yrkesfolket man lyssnat mest på.
PMD 2020-07-23 13:08  
David,

Varje gång man skriver en kommentar här så startar minispelar på den här sidan om. Det känns lite irriterande.
Bussmicke 2020-07-23 20:43  
Mycket intressant att lyssna på, dock tycker jag att ni pratade för lite om DSLR-kamerors framtid och om EOS M-systemet som verkar tvärdött för det händer ingenting på det fronten, vare sig kameror eller speciellt optik.

Fler avsnitt

1 2 3 ... 13 Nästa 
1 2 3 ... 13 Nästa 
ANNONS