Annons
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 299 kr per år

Annons
Artiklar > Fotosidan Poddradio Avsnitt #112 - Peter Wiklund (konstfotograf och chefredaktör Fotosidan Magasin)

Fotosidan Poddradio Avsnitt #112 - Peter Wiklund (konstfotograf och chefredaktör Fotosidan Magasin)

Stockholms mysigaste mörkrum ligger i en källare i Årsta. I chefredaktörens gömmor hittar vi en otrolig mängd kameror och travar med tidskrifter och fotoböcker. Välkommen till hålkamerornas mystiska värld!

Peter Wiklund är chefredaktör för Fotosidan Magasin. Med många års bakgrund inom fotojournalistik och tidningsmakeri har han nu som uppgiften att utveckla tidskriften vidare. Med varsam men fast hand styr han oss skribenter, samtidigt som han med glädje tar sig an egna artiklar och intervjuer.

Konstfotografi är Peters största intresse, och då gärna äldre tekniker som hålkameror och cyanotypi. Hans verk ställs ut på utställningar och fotofestivaler världen över, nu senast i Husby och den polska fotobiennalen OFFO. Med stor entusiasm berättar han hur man enkelt bygger sin egen hålkamera – och om utmaningar med ett långsamt och egensinnigt medium.

Peters bilder ser du på Instagram där han är verksam som @peterpinhole

PS! Glöm inte gilla eller prenumerera på podden i din poddspelare. Då hittar fler den.

Foto: Peter Wiklund

Du kan lyssna på Fotosidan Poddradio reklamfri i fältet ovan. Fotosidan Poddradio finns i de flesta poodspelare, sök på "Fotosidan Poddradio". Itunes och Google poddcasts är de två kanaler vi rekommenderar och som är reklamfria. Vi finns även hos Spotify och Acast (reklam som vi inte styr över kan förekomma).

Glöm som sagt inte att gilla, följ eller prenumerera i din favoritapp! Då blir vi glada! :)Publicerad 2022-01-04.

Bli först att kommentera

Fler avsnitt

1 2 3 ... 13 Nästa 
1 2 3 ... 13 Nästa 
ANNONS