Artiklar > Poddradio: Bländare f/360

Poddradio: Bländare f/360

Vi bygger om Alex lägenhet till en gigantisk kamera. Dessutom pratar vi om kameraförståelse på skolschemat och om hur ramar kan användas på ett unikt sätt.

Klara Björk från Akademin Valand vill införa kameraförståelse på skolschemat. Här syns hon genom Akademin Valands camera obscura.

Esko Männikkö använder ramar på ett sätt som man sällan ser i fotovärlden. Vi tittar på hans utställning Time Flies på Mindepartementet i Stockholm.

Omgivningen projicerad på Alex lägenhetsvägg genom en hålkamera.

Länkar:
Videon om Ian Ruhters mobilkamera
Abelardo Morells rumskameror

Programledare: Göran Segeholm och Alexandra von Kern

Direktlänk till avsnitt 63 för nedladdning.

Tillägg:

Österlens Fotoklubb har gjort en annorlunda hängning av sin fotoutställning i Simrishamn. Fiskelådorna skyddar bilderna mot väta, men besparar också det gamla planket från onödiga spikhål.Publicerad 2016-08-02. Läst av 5297 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

2016-08-03 12:06   mombasa
Kameraförståelse i skolan, vad glad jag blir! Och jag som börjar terminens första fotolektion med att gruppen kliver in i en camera obscura. Och när det berättas om "Hej, får jag ta en bild" då är igenkänningen total.
Vi är nog några ute i provinsen som ändå jobbar med bildmedvetenhet och det är verkligen jättekul att bilden och pedagogik får den uppmärksamhet den förtjänar. Lycka till!
Med vänlig hälsning
Gunnar Staland / Uppsala

Fler avsnitt

1 2 3 ... 10 Nästa 
1 2 3 ... 10 Nästa