Annons
Artiklar > Poddradio om vinnarbilder och framtidens kameror

Poddradio om vinnarbilder och framtidens kameror

Dags för ett nytt avsnitt av Fotosidans Poddradio där vi pratar med vinnaren av TT:s Stora Fotopris och snackar om framtidens kameror.

Fotografen Elis Hoffman om att vinna TTs stora fotopris på hundratusen kronor. Med i studion har vi också Elis gamla klasskamrat Hannah Modigh, som vann samma pris förra året.

Fotosidans redaktör Magnus Fröderberg pratar om framtidens kameror, bland annat med utgångspunkt från en rapport Nikon nyligen publicerat om framtidens fotografi. Vi pratar också om kameradrönare apropå det här och det här.

Programledare är Göran Segeholm.


Foto: Jonas Ekströmmer/TT

Elis Hoffman belönas för sitt projektet Fading. Elis fick ta emot 100 000 kr och en pokal under en prisutdelning i Stockholm. Han valdes av en namnkunnig jury i konkurrens med Maja Daniels och Simon Berg. TT:s Stora Fotopris delas årligen ut till den fotograf som juryn anser bäst skildrat det svenska samhället.

Bilderna i Fading fungerar som visuella meditationer över livets skörhet och förgänglighet. Bilderna är fotograferade på platser han aldrig tidigare besökt och personerna på bilderna är människor han aldrig tidigare träffat, främlingar. I samband med Paris Photo lanserades en bok med Elis bilder av det tyska förlaget Kehrer.

Så här skrev juryn om bilderna: "Ett sammanhållet projekt där varje enskild bild tycks rymma en berättelse i sig, uppbyggd av olika betydelsebärande lager. En egensinnig gestaltning med en underliggande ambivalens, där så väl det vackra som det hotfulla kan skönjas. Aningar om minnen av en förlorad plats och en förlorad tid, kanske länken till, och en återerövring av, det undertryckta."

Här kan de se ett bildspel med Elis bilder.


Ur Fading. Foto: Elis Hoffman


Här kan du lyssna på det föregående avsnittet där vi pratar om oskäliga villkor för fototävlingar och om att fotoböcker blivit populära.

Du kan även lyssna på Fotosidans Poddradio genom Itunes. Här hittar du alla avsnitt.Publicerad 2014-12-04.

5 Kommentarer

Niklas Andersen 2014-12-04 12:29  
Trevligt, er pod har jag helt lyckats missa! Ska absolut provlyssna.

//
Johan Pihl 2014-12-06 13:03  
Tack för att ni gör det möjligt att lyssna på Fotosidans Poddradio genom Itunes, för oss som har problem att få ljud via poddradion och direktlänken. Via Itunes fungerar det bra.
Yeye 2014-12-06 23:14  
Det är synd att man behöver ha iTunes för att kunna prenumerera på podden automatiskt. Kan ni inte lägga upp en vanlig RSS?
gors 2014-12-07 08:37
Jens, prova den här: http://fotosidan.libsyn.com/rss

Fler avsnitt

1 2 3 ... 14 Nästa 
1 2 3 ... 14 Nästa 
ANNONS