Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Proffsfoto

Artiklar > Canon CPS blir betaltjänst – främst för proffs

Canon CPS blir betaltjänst – främst för proffs

Canon börjar ta betalt för CPS-medlemskap. För hobbyfotografer startas istället "Canon Club".

Tjänsten CPS (Canon Professional Service) har funnits i flera decennier och är tänkt för att underlätta för yrkesfotografer, men alla kunder har varit välkomna. De senaste åren har det funnits tre medlemsnivåer och man har kvalificerat sig beroende på hur mycket utrustning man äger. Fördelen med medlemskapet har främst varit kortare reparationstid. 

Under de kommande månaderna görs medlemskapet om från gratis till en betaltjänst i en lång rad europeiska länder. Med detta följer flera fördelar, som rabatt på reparation, fri frakt och telefonsupport. För enskilda fotografer är medlemsavgiften mellan 100 och 350 euro plus moms.

Canon erbjuder även CPS-tjänster för grupper av fotografer, som dagstidningar och nyhetsbyråer.

Canon startar även ett nytt gratisalternativ kallat "Canon Club". Även detta medlemskap ger rabatt på reparationer. Det krävs dock att man har köpt en Canon-produkt de senaste 12 månaderna.

Diskutera gärna i denna forumtråd.Publicerad 2023-02-27.

3 Kommentarer

Andreas911 2023-03-02 13:53  
Och för de som inte vill betala detta (för det är ju ändå mycket pengar) räcker det då att de tar bort sitt Canon ID-konto för att då även gå ur CPS?
PMD 2023-03-03 12:53
Man lär väl bli utesluten om man inte betalar någon avgift? Jag tror att jag fortfarande är med i CPS och jag tänker inte göra något för att gå ur.
Jan Rönnlund 2023-03-03 07:00  
Ja de har väl möjligen tröttnat då på entusiaster med mindre företag ;) (läs mig)
Lägger fokus på de större etablerade som vill ha snabb service. Det kostar säkert tillverkarna både personal/pengar så som i det övriga samhället skärs det ned annars. Jag kommer dock betala med tanke på den service jag fått under åren, det har lönat sig via Nikon/Kameradoktorn i Stockholm. Ja om Nikon tänker göra lika dant det vill säga.

Merläsning

ANNONS