Artiklar > Bilder försvann i Adobe Lightroom efter uppdatering

Bilder försvann i Adobe Lightroom efter uppdatering

Senast var det Canon - nu har Adobe-användare drabbats av bildförluster.

Flera användare har rapporterat att bilder, inställningar och köpta presets har försvunnit. Detta efter att de har uppdaterat till Lightroom version 5.4 för iOS och iPadOS. Adobe meddelar att filerna inte heller går att återskapa.

Adobes Rikk Flohr skriver i ett uttalande:

We are aware that some customers who updated to Lightroom 5.4.0 on iPhone and iPad may be missing photos and presets that were not synced to the Lightroom cloud. 

A new version of Lightroom mobile (5.4.1) for iOS and iPadOS has now been released that prevents this issue from affecting additional customers. 

Installing version 5.4.1 will not restore missing photos or presets for customers affected by the problem introduced in 5.4.0. 

We know that some customers have photos and presets that are not recoverable. We sincerely apologize to any customers who have been affected by this issue.

If you are affected by this issue, please refer to the information in this forum thread.

Det är okänt hur många användare som drabbats och hur mycket material som försvann. Lightroom mobile för Android, Lightroom desktop till macOS och Windows och Lightroom Classic påverkas inte. 

Tidigare i sommar fick användare av image.canon erfara något liknande med försvunnet material. 

Viktigt att poängtera; ha inte ditt material på enbart en backup, vare sig det är en egen fysisk hårddisk eller en molntjänst.Publicerad 2020-08-20. Läst av 2994 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2020-08-21 08:24   lonian
Tur man inte är Mac användare.
LinsLucas 2020-08-21 09:45
Du klarade dig den här gången. Men det är inga garantier att du klarar dig lika bra i framtiden.
Dessutom handlar det inte om Mac-datorer utan om iOS-enheter.
Bokeh 2020-08-22 17:10
Vad har detta med Mac att göra?
2020-08-21 08:42   Ventures
Here we go again. Det lär inte bli sista gången bilder försvinner i "molnet".
skalman-63 2020-08-21 11:41
Det var bilder som ej var synkade med lr cloud som försvann.
2020-08-21 09:09   ljonsson
Molnet är inget annat än någon annans hårddisk.
Sten-Åke Sändh 2020-08-21 20:32
Molnet är väl inte bara någon annans hårddisk om det är så att det finns logik som synkar. Om man vill ha en backup i molnet som är ett superset i förhållande till vad du har kvar i en padda eller en telefon (ibland kanske man tagit bort bilder i telefonen av utrymmesskäl), och om du vill använda molnet som just en korkad hårdisk så kanske en "inteĺligent" synk inte alls är vad man vill ha.

Om det är det som är boven så är det möjligen så att många inte alls är medvetna om hur systemen faktiskt funkar i vissa fall.

Jag har förstått att i flera fall att det är synk som gäller och därför har jag inte varit intresserad av dessa tjänster hittills trots att en del marknadsförs som "gratis".

Om det möjligen också är så att någon klantat sig igen så är det katastrofalt. Sånt sänker trovärdigheten för lång tid framöver. Sånt här får ju egentligen inte ske.
2020-08-21 09:29   LinsLucas
Som vanligt gäller det att ha backup på allt. Oavsett var filerna finns.
2020-08-21 19:37   gdip
Innebär "ha inte ditt material på enbart en backup ..." att man skall ha originalfilerna (på sin IOS-enhet) + två backup:er eller hur skall jag tolka den texten?

Merläsning


Elinchrom ELB 500 TTL