Annons
Artiklar > Exposure Software släpper Exposure X7

Exposure Software släpper Exposure X7

Photo: Exposure Software /  © Kariann Photography

 

Förbättrade verktyg och bättre prestanda i nya Exposure X7.

Exposure X7 från Exposure Software är en raw-hanterare som kan fungera som ett fristående program, eller som plug in till Adobe Photoshop och Lightroom Classic.

Nytt i version 7 är enligt tillverkaren enklare hantering av maskning. Man skapar en grovmask och sedan räknar programvarans AI ut resten. Programmet har olika arbetsytor för olika uppgifter, verktygen för beskärning har utvecklats och nya guider för komposition har adderats. Programmet är nu ännu bättre på att ta bort defekta pixlar

Vidare är brusreduceringen utvecklad och ska vara mer effektiv; programmet kan lägga till textur som fallit bort vid reduceringen. Även färghanteringen med DNG-filer och vid arbete med DCP-profiler ska vara mer exakt och trovärdigt.

Exposure X7 är enligt utvecklarna själva 112 procent snabbare än Adobe Lightroom på att generera 500 raw-previews.

Programmet, som finns till både MacOS och Windows, kostar 129 dollar att ladda ner och har ingen prenumerationstjänst. Har du en tidigare version kostar en uppgradering 89 dollar. Det finns en 30-dagars provversion om man vill testa innan köp.Publicerad 2021-09-30. Läst av 1175 personer.

1 Kommentarer

Jacobssons 2021-10-06 16:39  
Någon som sett en recension av X7 ännu? Googlade men hittade ta mig tusan inte någon. Provat X6 på PC, vilket kändes lätt slött. Undrar om X7 för Mac är snabbare. Borde väl stödja ARM?

Merläsning

ANNONS