Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Annons
Artiklar > Canon Connect Station CS100 visar bilderna i full-HD

Canon Connect Station CS100 visar bilderna i full-HD

Canon Connect Station CS100 är lagringsenhet för bilder och filmer som kopplas till teven. Genom wifi-koppling kan man slippa fula sladdar.

CS100 har en hårddisk på 1TB och är tänkt att fungera som ett nav i hemmet för bilder och filmer. Enklast fungerar det med de nya kamerorna som har närfältskommunikation, även kallat NFC.

För andra kameror finns det usb-kontakt och minneskorts-läsare. Även smartfoner och surfplattor kan anslutas.

En tv-skärm anslutas via hdmi för att betrakta bilderna i full-HD (1920x1080 pixlar).

Med hjälp av fjärrkontrollen går det att sortera bilderna på olika sätt. Enheten kan kopplas till Canons molntjänster så att bilderna även finns tillgängliga via internet.

Connect Station CS100 börjar säljas i juni 2015. Priset är inte fastställt ännu.Publicerad 2015-01-05. Läst av 5983 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2015-01-05 16:20   bentelkalb
Känns rätt överflödig med tanke på datorer, smart tv mm.
Svar från froderberg 2015-01-05 16:27
Den här idén presenterade Canon på en framtidsmässa 2010. Konstigt nog har den inte blivit realitet förrän nu. Kan iofs tänka mig en rad förklaringar.

Canon har även haft en mobil lagringingsenhet. Den kom nog också lite sent.
2015-01-05 16:26   taz_k
Lite oklart vilket problem denna pryl löser? En hårddisk kopplad till din router kan åstadkomma samma sak om din TV är någorlunda ny. Inte i tekniska framkanten heller iom att 4k saknas och bara 1TB.
Svar från froderberg 2015-01-05 16:28
Jag tror enheten främst är tänkt att förenkla. "Tryck på en knapp och allt fungerar", typ.
2015-01-05 20:02   Patrik Karlsson
Jag måste tyvärr hålla med ovanstående inlägg om att Canon Connect Station känns överflödig. Hoppas de bygger in något unikt i denna pryl då mediastationer inte är något nytt (även om prylen/ plastbiten har ett canon-märke på sig :-) ).
2015-01-05 21:32   joakim d
Det som är nytt är väl framförallt stöd för NFC. Har du en kamera som stödjer det kan du tanka över bilder direkt till enheten bara genom att hålla din kamera nära den lilla fyrkanten som synspå bilden. Sen är det väl upp till var och en att bedöma nyttan av sådan funktionalitet men det är åtminstone nytt.
2015-01-06 12:01   hlse
Wifi bör väl också finnas i den annars verkar den rätt överflödig.
NFC i all ära, men allt annat kan göras med en vanlig mediaspelare från den datoranslutna externa HD:n dit man tankat sina bilder...

Men iden är väl god i sig...har ju just skaffat en kamera (Canon) med NFC.
2015-01-07 15:53   Snapphane
Jag skulle vilja se en modell av detta, minus TV-funktionen. Och när man ändå är på detta spåret, varför inte trådlös laddning?

Med andra ord, gör en platta med NFC som kan kopplas till det befintliga hemnätverket med tillhörande NAS eller vad man nu väljer att ha. Man kommer hem, sätter kameran på "sin plats" och du kan sätta på kaffet när kameran själv skickar över bilderna till rätt plats.

För de mindre kamerorna kunde detta kompletteras med trådlös laddning. In med bilder och tanka på batteriet - helt automagiskt =)
Svar från froderberg 2015-01-07 16:00
Den prototypen som visades på Canon Expo 2010 hade just precis trådlös induktionsladdning. Vad jag känner till så finns det inga Canon-kameror som har stöd för detta just nu.

Merläsning

Trots Corona - Stockholm Fotomaraton blir av

Annorlunda upplaga i år för att säkra mot smittspridning. Läs mer...

Ljusstark extrem vidvinkelzoom från Sony

Sony kompletterar omtyckta FE 12-24 mm f/4 G med en ljusstarkare proffsversion: FE 12-24 mm f/2,8 GM. Det kan passa för såväl reportage som astrofoto. Läs mer... 2

Emma Svensson förstärker Fotosidans redaktion

Vi välkomnar Emma Svensson som ny frilansare i Fotosidan redaktion och kommer bredda vår bevakning ytterligare och ta vår journalistik till nya höjder. Läs mer... 14

Test Nikon D6 - teknikredaktör Martin Agfors går igenom kameran (video)

Plus I denna video går teknikredaktör Martin Agfors under 5 min igenom kamerans viktigaste funktioner och jämför bland annat med Nikon D5. Läs mer...

Superextrem raktecknande vidvinkel från Laowa

Med en bildvinkel på 135 grader är Laowa 9 mm f/5,6 FF RL världens extremaste raktecknande vidvinkel för spegelfria småbildskameror. Läs mer... 8

Utforska fågellivet i ditt närområde

De gör filmer om fåglar i Sveriges natur. Läs mer... 4

Test Nikon D6: Snabbare och mer träffsäker

Plus Nikon D6 innebär en relativt försiktig uppdatering av D5. De främsta skillnaderna är en ny snabbare processor och en helt ny autofokusmodul. Dessutom har kameran fått inbyggd wifi, blåtand och GPS. Läs mer... 17

Olympus berättar mer om kommande objektiv

Olympus har uppdaterat sin produktplan för kommande objektiv och berättar mer om sin nya supertelezoom. Läs mer... 5

Canon anordnar liveevent – största lanseringen någonsin

Är det äntligen dags för lansering av Canon Eos R5? Läs mer... 3

Kinesisk medborgare gripen – flög drönare över skyddsobjekt

En kinesisk medborgare har frihetsberövats misstänkt för brott mot skyddslagen efter att ha flugit drönare över ett skyddsobjekt. Läs mer... 13

Miops Capsule360