Annons

Proffsfoto

Artiklar > Snabba och tåliga hårddiskar från Sony

Snabba och tåliga hårddiskar från Sony

Många fotografer använder LaCies Rugged-hårddiskar när de är "on location". Nu vill Sony konkurrera och utvecklar hårddiskar som är både stöt- och vattentåliga.

Sonys hårddiskar ska börja säljas till hösten, men redan nu är en del specifiktioner klara. 

Sony lanserade nyligen en serie extra tåliga minneskort som kallas Tough. De nya hårddiskarna är ett nästa steg i Sonys ambition att förse yrkesfotografer med utrustning som håller för det dagliga arbetet, var det än utförs.

Enheterna är IP67-klassade, vilket innebär att de är dammtäta och kan tappas i vatten ned till en meter under en en halvtimme, utan att skadas. De ska också klara att tappas i marken och till och med bli överkörda.

Hårddiskarna kommer i två versioner, SL-M och SL-C. De skiljer i storlek och datahastigher. SL-M är större och klarar snabbare datahastighet, läs- och skrivhastigheten ska vara upp emot 1 GB per sekund. SL-C kan läsa 540 MB/s och skriva 520 MB/s.

Båda hårddiskarna ansluts med USB-C-kontakt (USB 3.1 Gen 2). Datan på hårddisken kan lagras krypterad utan att läs- och skrivhastigheten påverkas tack vare AES 256-bitars hårdvarukryptering.

Med enheterna följer gummiband som förhindrar att de kasar runt på bordet och klistermärken för att märka upp sina hårddiskar om man använder flera likadana.

Sony SL-M och SL-C kommer att säljas i tre storlekar 500 GB, 1 TB och 2 TB. Priserna är ännu inte klara.Publicerad 2019-04-08. Läst av 3948 personer.

1 Kommentarer

PMD 2019-04-09 00:24  
För att ha glädje av en stöt- och vattentålig hårddisk behöver man väl en stöt- och vattentålig dator också?
Det ser ju inte ut som att de här Sony-diskarna har inbyggda kortläsare.

Merläsning

ANNONS