Annons
Artiklar > Cintiq Pro 16 - ny ritplatta från Wacom

Cintiq Pro 16 - ny ritplatta från Wacom

Förbättrad penna och bättre multi-touch.

Wacom släpper i dagarna Cintiq Pro 16. Enligt företaget har den den mest naturliga och exakta pennprestandan hittills, och nya och förbättrade ergonomiska egenskaper. 

Det går att använda både penna och multi-touch i kombination. Man kan nypa, zooma och rotera illustrationer, foton eller modeller i program som har stöd för 2-D och 3-D. Cintiq Pro 16 en fysisk brytare på den övre kanten av skärmens ram för att slå på eller av multi-touch.

Det går att anpassa kortkommandon med åtta knappar som sitter på baksidans kanter. Det ger fördelen att ha mer skärmyta när man behöver rita. 

Pro Pen 2 ger fyra gånger större noggrannhet och tryckkänslighet än tidigare Pro Pen. Enligt Wacom ska det vara praktiskt taget fördröjningsfri spårning, och optisk parallax har minskat kraftigt, vilket ska märkas vid arbete med fina linjer eller detaljer.

Med Wacom Adjustable Stand kan man variera positionen på brädan, den har även VESA-fäste för tredjepartsstativ. ExpressKey Remote ger möjlighet att skapa programgenvägar med dess 17 knappar och Touch Ring.

För färgkontroll finns Wacom Color Manager med ett flertal profiler. Plattan återger 98 procent Adobe RGB.

Plattan är kompatibel med Mac och Windows. Den har ultra HD 4K-upplösning (3840 x 2160) och ansluts genom USB-C eller HDMI. 

Wacom Cintiq Pro 16 släpps i november och kostar 16 495 kronor.. Publicerad 2021-10-29. Läst av 2325 personer.

Bli först att kommentera

annons

Merläsning

ANNONS