Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Proffsfoto

Artiklar > Fem nya objektiv och APS-C-kamera med stackad sensor i Fujifilms produktplan

Fem nya objektiv och APS-C-kamera med stackad sensor i Fujifilms produktplan

Fujifilm har publicerat nya produktplaner för sina GF- och XF-objektiv, bland annat en lång telezoom som passar fågelfoto. Det kommer också en APS-C-kamera med stackad sensor.

Planen för mellanformatsobjektiven innehåller 17 objektiv, varav tre kommande och nyligen lanserade GF 35-70 mm.

De två kommande GF-objektiven är en en ljusstark vidvinkel, GF 55 mm f/1,7, och vidvinkelzoom, GF 20-35. Det kommer också en tilt/shift-vidvinkel

För X-serien med APS-C-sensorer kommer en zoom med stort omfång, XF 18-120 mm. Det är tänkt för video, men passar antagligen även bra för resefoto.

I produktplanen finns även en stor och lång telezoom, XF 150-600 mm. Den ska dock inte vara större än att den lätt kan handhållas under en längre period.

Fujifilm avslöjar också att de jobbar med en APS-C-kamera med bakbelyst stackad sensor som kommer att ha snabbare datautläsning än dagens kameror. Det ger flera fördelar: bättre autofokus, mindre rolling shutter och gör det lättare att göra 8K-video.

Här kan du se Fujifilms seminariumPublicerad 2021-09-03.

3 Kommentarer

Makten 2021-09-03 08:48  
GF 55/1,7 är _exakt_ vad jag önskat mig! Dock är det inte direkt en vidvinkel utan snarare ett "äkta" normalobjektiv, alltså med brännvidd = sensordiagonalen. ;-)

Förresten är det helt fascinerande hur stela de japanska marknadsnissarna är. De skulle nog tjäna mycket på att försöka anamma lite mer västerländsk, avslappnad stil. Gissar att det är väldigt sträng kultur som ligger bakom det där. Inte säga fel, det vore katastrof, eller så. Fast det inger ändå förtroende får man väl erkänna.
martinot 2021-09-04 19:21
Jo, det är ju lite skön speciell stil som japanarna har! 😃
martinot 2021-09-04 19:22  
Trevliga optiknyheter! Måste erkänna att jag blir mer och mer sugen på GF-serien.

Merläsning

ANNONS