Annons
Artiklar > Forza 60C - nytillskott från Nanlite

Forza 60C - nytillskott från Nanlite

Nanlite utökar sin belysningsarsenal med Forza 60C.

Forza 60-serien lanserades 2019. Det är en lite mindre och lättare belysning. Nu kommer en uppdaterad version. 60C väger 1,08 kilo och ger en ljusstyrka på 12 810 Lux på en meter med reflektor.

Diskrepansen i ljusstyrka mellan olika färger har eliminerats genom kalibrering av effekten hos varje enskild LED-diod, uppger tillverkaren.

Ytterligare LED-dioder med färgerna Lime/Amber/Cyan lagts till i den traditionella RGB-belysningen. Enligt Nanlite löser man då problemet med ofullständiga spektrum, och det dagsljusnära spektrumet uppnås också på ett mer omfattande sätt än vad som är möjligt med dagens RGBWW-lampor.

Forza 60C har HSI/RGBW/XY-lägen för färgkalibrering. Den kan styras med den inbyggda kontrollen, trådlös 2,4G-kontroll, Nanlink-appen eller DMX /RDM.

Lampan har FM-fäste med möjlighet att integreras i Bowens-fäste. Den kan drivas både på nät och batteri. Med L-formade yokedesignen kan man kopplas till ett batterigrepp om man vill använda belysningen utan kablar. Med två NPF-970-batterier har den en drifttid på cirka 1,5 timme vid 100%.

 

Fläkten justerar hastigheten beroende på omgivningens temperatur. Det är också möjligt att stänga av fläkten vid tillfällen som kräver absolut tystnad, då kan belysningen användas med maximal uteffekt på 25 %.

Forza 60C ska levereras i slutet av maj 2022, priset är 8 799 kronor.Publicerad 2022-05-19. Läst av 886 personer.

Bli först att kommentera

annons

Merläsning

ANNONS