X. Oanvända vyer > Nyheter > Fotoramar med inbyggd retusch

Fotoramar med inbyggd retusch

De nya fotoramarna från Sony har en BIONZ-bildprocessor vilket gör att även stora filer kan visas snabbt, och att man kan retuschera bort till exempel oskärpa och röda ögon direkt i ramen.

De nya S-Frame-ramarna visar bilder i full HD-kvalitet. De finns i två serier; X- och V-serien och med bildskärmsstorlekar från 7 till 10 tum. Ramarna i X-serien har ett extra stort minne på 2 GB och en nyutvecklad LCD-skärm med en teknik som ska göra bilderna syns bra även i fullt dagsljus.

Alla modeller i X- och V-serierna känner automatiskt av om bilderna är i stående eller liggande format så att de ska visas korrekt. Alarmfunktionen gör att du kan vakna upp till din favoritbild. Det finns också en rad nya visningslägen som kalender, time machine eller scrap book.

Fotoramarna har försetts med en automatisk och energisparande dimmer som minskar ljusstyrkan allteftersom det blir mörkare i rummet. Ramarna kan också anslutas direkt till HD-klara TV-apparater, för att visa bilderna i större format.

Priset för ramen i X-serien är från 3 500 kronor och för ramen i V-serien blir det 2 900 kronor. Vi kommer att få se dem på marknaden i april 2009.

Publicerad 2009-02-26. Läst av 3463 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2009-02-26 23:43   brakke
"I full hd-kvalite" :)
Ska vi tolka det som att upplösningen ligger på 1920x1080 så är det ju ett ganska så trevligt steg i rätt riktning för digitalramarna.
2009-02-27 13:13   Per Sjöborg
redigera bort oskärpa??? Wov!! Låter som värsta CSI grejen. Då kan man kasta alla objektiv med autofukos...skönt =)

Merläsning


Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar