Proffsfoto

Artiklar > Lastolite Halo Compact – extra kompakt reflektor och diffusor

Lastolite Halo Compact – extra kompakt reflektor och diffusor

Lastolite har lanserat ett nytt tillbehör med dubbla funktioner: Halo Compact. Det fungerar både som reflexskärm och som diffusor och blir ovanligt kompakt när den fälls ihop.

I mer än 20 år har Lastolite gjort ihopfällbara skärmar för reflektion och diffusion som har en metallring som spänner upp hela skärmen. Ihopfälld blir skärmen mindre då ringen snurras ihop till tre lager, men skärmen kan ändå vara för stor för att få ned i en kameraväska.

Detta problem har nu Lastolite löst med Halo Compact. Istället för den insydda metallringen består ramen av flera sektioner av aluminiumrör som snabbt sätts ihop med hjälp av ett elastiskt snöre. Du som har rest ett tunneltält förstår hur det fungerar. 

Den reflekterande eller diffuserande ytan fästs med hakar i aluminiumringen. Ihopfälld blir skärmen betydligt mer kompakt än Lastolites traditionella skärmar och ryms i de flesta kameraväskor. Uppfälld är diametern 82 cm.

Lastolite Halo Compact säljs för närvarande i två olika versioner. Den ena har en reflekterande yta - den ena sidan är silverfärgad och den andra är vit. Det finns också en diffuserande variant som dämpar ljuset med omkring två exponeringssteg. Dukarna kan köpas separat så att man kan ha två olika dukar till samma ram.

Skärmen har ett handtag med stativfäste. Det går alltså att välja om man vill hålla skärmen för hand eller fästa den på ett stativ.

Lastolite Halo Compact kostar 995 kronor inklusive moms. En extra duk kostar 445 kronor.Publicerad 2018-11-15. Läst av 2082 personer.
2018-11-19 14:11   Snapphane
Att den är kompakt är väl bra, men funktionen med 1 ram och flera dukar kan jag tycka låter som det bästa med denna designen. Kul när innovation sker på rätt "tråkiga" områden.

Merläsning

ANNONS
Elinchrom ELB 500 TTL