Annons

Proffsfoto

Artiklar > Nya ryggsäckar från Lowepro

Nya ryggsäckar från Lowepro

Lowepro lanserar inte mindre än sex nya ryggsäckar, bland annat generation två av de populära ProTactic- och Whistler-serierna. Dessutom de helt nya väskorna FreeLine och Powder.

Lowepro breddar sitt utbud fotoryggsäckar för fotografer och filmare med olika slags behov. Fokus har den här gången lagts på ryggsäckar som tål mycket stryk och klarar att bära mer än enbart en kamerautrustning. Dessutom utökas väskserien GearUp, framtagen för att förvara och organisera småtillbehör, med två smarta fodral för minneskort respektive filter.

ProTactic tål tuffa tag

ProTactic-serien uppgraderas till generation två och får bland annat en bättre och mer flexibel inredning samt ett avtagbart midjebälte med förvaringsfack, användbart som ett fristående tillbehörsbälte. Det här är modellen för dig som behöver en mycket tålig ryggsäck som kan anpassas till en växande eller föränderlig kamerautrustning.

ProTactic kommer i två storlekar, ProTactic BP 350 AW II och BP 450 AW II och kompletteras dessutom av hela åtta nya ProTactic-tillbehör, bland annat vadderade objektivpåsar som kan fästas i bältet eller på de speciella monteringspunkter som finns runtomkring på ryggsäcken. De ökar mängden utrustning man kan bära med sig på ett uppdrag och snabbar upp åtkomsten av särskilt viktiga delar.

Den mellanstora ProTactic BP 350 AW II lämpar sig bäst för 1-2 spegelreflexkameror av standardstorlek (t.ex. Canon EOS 5D Mark IV och Nikon D850) med monterad en ljusstark normalzoom (ex. 24-70 mm f/2,8). Dessutom har den plats för en 13-tums laptop.

Den stora ryggsäcken ProTactic BP 450 AW II rymmer 1-2 stycken professionella DSLR-kameror med vertikalgrepp (ex. Canon EOS-1D X Mark II och Nikon D5) med ljusstark telezoom monterad (ex. 70-200 mm f/2,8). Här ryms också en 15-tums laptop i ett särskilt, vadderat fack.

ProTactic BP 350 AW II: 30 x 18 x 47 cm, vikt 2,23 kg, pris 2 699 kronor inklusive moms.
ProTactic BP 450 AW II: 36 x 22 x 52 cm, vikt 2,7 kg, 2 999 kronor inklusive moms.

Whistler i skog och mark

Generation II blir det även för ryggsäckserien Whistler, som är särskilt lämplig för dig som fotograferar eller filmar mycket ute i skog och mark. Lowepro Whistler BP 350 AW II & 450 AW II heter de nya modellerna och de har liknande kapacitet för förvaring av kamerautrustning som ProTactic-väskorna, men rymmer cirka 20 procent mer än dina föregångare.

Whistler BP 350 AW II: 29 x 24 x 53 cm, vikt 2,65 kg, 4 539 kronor inklusive moms.
Whistler BP 450 AW II: 33 x 25,5 x 60 cm, vikt 3,09 kg, 4 999 kronor inklusive moms.

Freeline för resenären

Den helt nya väskserien Lowepro FreeLine har tagits fram för användare som reser mycket och har behov av en smidig ryggsäck som fungerar lika väl för att bära en fotoutrustning som personlig utrustning. Till exempel kläder, mat eller saker man köper på sig under en dagsutflykt i en stad eller något annat resmål. 

Lowepro FreeLine BP 350 AW har en uttagbar kamerainredning som kan vikas platt och är försedd med många smarta lösningar som underlättar vid resan. Till exempel har den bärhandtag på sidorna och går att trä över teleskophandtaget på en resväska. Telefonficka i ena bärremmen samt plats för 15-tums laptop är andra viktiga egenskaper. Det här är inte bara en mycket praktisk ryggsäck utan också synnerligen elegant, med ett halvmatt yttertyg som är både reptåligt och vattenavvisande.

FreeLine BP 350 AW: 29,3 x 20,8 x 48,7 cm, vikt 1,86 kg, pris 3 369 kronor inklusive moms.

Lowepro Powder – Fotoryggsäck för vintersport

Lowepro Powder BP 500 AW är en ryggsäck som inleder en helt ny och efterlängtad serie hos Lowepro. Som namnet antyder riktar den sig mot fotografer och filmare som är aktiva inom vintersporter och har skräddarsytts för att kunna bära skidor, snowboard och annan utrustning som kan behövas när man tampas med pudersnö eller is.

Givetvis ryms också en respektabel kamerautrustning samt en laptop (upp till 15-tums storlek) samt andra prylar man har nytta av under en heldag i skidbacken. Lowepro Powder BP 500 AW kommer i två färger – orange/grått samt en mycket läcker variant med blått i två toner.

Powder BP 500 AW: 31 x 26 x 65 cm, vikt 2,5 kg, pris 4 400 kronor inklusive moms.Publicerad 2018-11-12.

Bli först att kommentera

Merläsning

ANNONS