Proffsfoto

Artiklar > Panasonic avslöjar mer om Lumix S

Panasonic avslöjar mer om Lumix S

Panasonics spegelfria fullformatare närmar sig. I samband med CES-mässan i Las Vegas avslöjar Panasonic mer om kommande Lumix S1 och S1R.

De två modellerna har 24 respektive 47 megapixel, men är i övrigt mycket lika. Målgruppen är avancerade amatörer och proffs. Längre fram kommer en enklare instegsmodell.

Lumix S1 och S1R använder Leicas L-fattning som används i fullformatskameran Leica SL, men också i en del APS-C-modeller från Leica. Panasonic kommer dock inte göra någon kamera med APS-C-sensor eftersom de istället fortsätter satsa på Micro Four Thirds för dem som vill ha ett alternativ med mindre sensor.

Utmärkande för Lumix S1 och S1R är att de ska vara mycket tåligt byggda och har avancerade videofunktioner som 4K video med upp till 60 bildrutor per sekund.

I samband med CES-mässan i Las Vegas berättar Panasonic mer om de två kommande modellerna, bland annat att de ska komma ut på marknaden i slutet av mars. Panasonic berättar också om två funktioner i kameran.

HLG Photo är en funktion för bildfiler med större dynamiskt omfång. När funktionen används lagras bilder som en HSP-fil. Dessa kan spelas upp med Panasonic senaste TV-apparater, eller med någon annan kompatibel produkt via HDMI-kabel.

High Resolution mode förbättrar detaljåtergivningen genom att ta åtta exponering där sensorn flyttats lite mellan varje exponering. Det går att ställa in så att kameran minskar rörelseoskärpa som orsakas av att delar av motivet hinner röra sig mellan exponeringarna.

Läs mer om Pansonic Lumix S1 och S1R här.Publicerad 2019-01-07. Läst av 3619 personer.

Merläsning

ANNONS
Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar