Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Proffsfoto

Artiklar > Panasonic Lumix S5 II och S5 II X får ännu fler funktioner

Panasonic Lumix S5 II och S5 II X får ännu fler funktioner

Firmware-mjukvaran till Lumix S5 II uppdateras till version 3.0 och version 2.0 för Lumix S5IIX. Uppdateringarna går att ladda hem från Panasonics webbplats från och med den 22 april.

Den nya mjukvaran ger stöd för Adobe Frame.io med möjlighet till automatisk uppladdning av stillbilder (jpeg/raw) och videoproxyfiler via wifi eller USB-kabel.

Uppdateringen ger därför också möjlighet att skapa proxyfiler, det vill säga en lågupplöst och högkomprimerad version av videofilen som används för redigering. Proxyfilen länkas sedan om till den högupplösta originalfilen när videon ska renderas.

Ytterligare en ny videofuntions är EIS – elektronisk bildstabilisering. Funktionen korrigerar inte bara för skakningar utan även för perspektivdistorsion (wobbling) med vidvinkelobjektiv.

Autofokusen har också utvecklats med funktionen Real time autofocus Recognition, vilket innebär att kamerorna kan känna igen olika motiv som ögon på djur, bilar och motorcyklar och följa dessa med skärpan.

Den nya funktionen SH Pre-Burst Shooting, lagrar serier av bilder i en loop så att man kan spara ner bilder som fångats sekunden innan avtryckaren trycks ned.

Tidigare har Panasonic Lumix S5 II-kamerorna fått stöd för Blackmagic RAW och möjlighet att ta bildfiler med 96 megapixel.Publicerad 2024-04-14.

Bli först att kommentera

Merläsning

ANNONS